Calculul matematic pe care orice elev îl poate rezolva, însă dă mari bătăi de cap adulţilor. Care este rezultatul, de fapt?

de: Bișinicu Andreea
28 04. 2023

Testele de inteligență au căpătat o popularitate incredibilă pe rețelele sociale, în ultimele 12 luni. Internauții acceptă, zilnic, provocarea de a-și testa abilitățile analitice, precum și capacitatea de concetrare. Crezi că poți rezolva un simplu calcul matematic de gimnaziu? Verifică mai jos ce trebuie să faci.

Testul matematic la care se încurcă cei mai mulți dintre adulți

Când vine vorba de un simplu calcul matematic, de cele mai multe ori, adulții întâmpină destule dificultăți în aflarea soluției corecte, deoarece uită care este ordinea corectă a operațiile în cadrul ecuațiilor de matematică.

Pe de altă parte, un elev de clasa a II-a ar putea lejer să completeze răspunsul corect al ecuației de gradul I de mai jos.

Pe de altă parte, problema enunțată ar putea fi puțin mai grea decât ai crede, inițial, deoarece 70% dintre internauți confundă numerele și pot greși ordinea operațiilor.

Se dă următoarea ecuație, în care trebuie să rezolvi 9-9÷9+9-9÷9. Dacă nu ți-ai dat seama cu ce trebuie să începi, află de la noi că primele operații care trebuie rezolvate sunt înmulțirea și împărțirea, după care urmează adunarea și scăderea.

Citește și Eşti un geniu dacă găseşti peştele ascuns în lanul de porumb. Atenţie, ai doar 8 secunde la dispoziţie!

Care este ordinea corectă a operațiilor matematice

În cazul de mai sus, prima dată vei împărți de 2 ori 9÷9, după cum este enunțat. La final, vei rezolva consecutiv operațiile de scădere și adunare și vei ajunge la rezultatul final, numărul 16.

Soluția corectă se află în felul următor:

9-9÷9+9-9÷9

9-1+9-1

8+8=16.

Studiile arată că testele de inteligență reprezintă un exercițiu sănătos pentru creier și, în același timp, ameliorează temporar stresul din viața noastră de zi cu zi.

Mai mult de atât, specialiștii sunt de părere că persoanele care rezolvă acest tip de probleme de gimnastica minții mai își dezvoltă capacitatea de concentrare.

Ecuațiile de gradul I se predau în clasele primare ale școlii generale. Ironic este faptul că, statistic vorbind, din ce în ce mai mulți dintre adulți întâmpină anumite dificultăți în a le rezolva.

Citește și Test pentru genii. Găseşte felia de pepene fără sâmburi în mai puţin de 6 secunde. Încerci?