Câinele tău miroase urât după ce iese din casă? Trucurile secrete să scapi de problemă
Câinele este cel mai bun prieten al omului și orice persoană care este „părintele” unui blănos înțelege cât de frumoasă și împlinită este viața alături de un patruped. Îngrijirea unui cățel este extrem de importantă, în special din cauza faptului că blănoșii au mirosul lor specific, ce poate fi deranjant dacă nu se acordă atenție sporită igienei.
Cum ai grijă de igiena câinelui tău
Cu toții știm faptul că patrupezii comunică prin mirosuri. Totuși, igiena animalelor este la fel de importantă precum cea a oamenilor, motiv pentru care stăpânii câinilor sunt extrem de atenți atunci când simt că ceva nu este în regulă cu blănosul lor.
Deși au o viață activă, câinii au un miros aparte, ce poate deveni iritant pentru stăpânii lor, mai ales în situația în care aroma se impregnează în toate camerele din locuință. Principalele motive pentru care cățeii pot mirosi urât sunt următoarele:
- lipsa igienei,
- dezvoltarea unor ciuperci,
- boli sau afecțiuni digestive,
- boli sau afecțiuni de piele,
- jucat prin noroi sau praf.
Chiar dacă ajungi să cunoști cauza, în cazul în care te ocupi de igiena și îngrijirea câinelui tău, iar mirosurile neplăcute tot persistă, este cazul să mergi la veterinar pentru a-i face o serie detaliată de investigații. În acest fel, vei afla sursa problemei.
Trucuri pentru a scăpa de mirosul neplăcut al câinelui tău
În primul rând, câinii trebuie periați în mod regulat. Chiar dacă au blana mai lungă sau mai scurtă, toți câinii au obiceiul de a se scărpina, moment în care părul li se încurcă, dezvoltând câlți, mai mici sau mai mari.
La magazinele speciale pentru animale puteți găsi perii de diferite mărimi, speciale pentru a descurca blana animalului tău de companie.
În blană, în special la nivelul urechilor și al lăbuțelor, se pot strânge scame, praf și resturi de mâncare, ce pot mirosi foarte urât. Nu uita să-ți periezi câinele odată la câteva zile, pentru a scăpa de această problemă.
Un alt truc este să folosești un șampon special pentru câini, nu săpunuri de casă sau cele din comerț. Câinii au pH-ul pielii diferit de al nostru, motiv pentru care igiena lor corporală necesită mai multă atenție. De asemenea, este recomandat să-i faci baie câinelui tău o dată la 2-3 luni, nu mai des.
Dacă vrei să scapi de toate bacteriile, specialiștii recomandă să folosești câteva picături de oțet în șamponul câinelui tău, un truc genial care te va ajuta să scapi de mirosurile neplăcute.