Cadou imposibil de atins pentru David Popovici. Ce i-a cumpărat liceul său poate fi admirat de toată România

Cadou imposibil de atins pentru David Popovici. Ce i-a cumpărat liceul său poate fi admirat de toată România
David Popovici va începe, în toamnă, clasa a XII-a la Colegiul Național „George Coșbuc” din București

Cadou imposibil de atins pentru David Popovici. Înotătorul de 17 ani a devenit o adevărată stea a natației mondiale după ce a câștigat probele de 100 și 200 metri liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta. Campionul va începe, din toamnă, clasa a XII-a în cadrul Colegiului Național „George Coșbuc” din București. David Popovici a primit un dar inedit din partea școlii sale după performanțele atinse.

Cadou imposibil de atins pentru David Popovici

Cadou imposibil de atins pentru David Popovici. Dublu campion mondial, adolescentul de 17 ani a impresionat lumea natației și nu numai. El a devenit doar al doilea înotător din istorie care câștigă probele de 100 și 200 metri liber în cadrul aceleiași ediții a unui Campionat Mondial.

Întâmpinat cu covorul roșu la revenirea în țară, duminică seară, Popovici a dezvăluit care este cel mai mare vis al său.

„Ăsta e cel mai mare vis profesional al meu. Cumva, acum, la Budapesta, am reușit să fac o bifă pe lista mea de visuri, am vrut să devin cel mai bun din lume, un titlu irefutabil.

Cred că cel mai mare vis al meu, din punct de vedere profesional, este să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate, într-o probă, ar fi super, iar dacă ar fi în mai multe probe, ar fi „mai super”. Lucrăm la asta în fiecare zi, încercăm să ne perfecționăm”, a mărturisit campionul român, la conferința de presă de la aeroport.

Ce i-a cumpărat liceul său poate fi admirat de toată România

David Popovici a devenit o stea a natației mondiale. Dar el are de acum o stea pe bolta cerească, la propriu, ce îi poartă numele. Campionul de 17 ani începe clasa a XII-a, în toamnă, la Colegiul Naţional Bilingv “George Coşbuc”, din Bucureşti. Directoarea liceului a decis să-i pregătească un cadou special celui mai cunoscut elev din cadrul instituţiei pe care o conduce şi i-a cumpărat acestuia o stea, scrie Orange Sport.

De acum, dacă vă veți uita pe cer într-o noapte înstelată, s-ar putea să vedeți și steaua David Popovici”, înregistrată astfel în registrul stelar.. Conform unui site specializat în asemenea tranzacții, starling.ro, cumpărarea unei stele costă între 250 de lei și 750 de lei, în funcție de luminozitatea corpului ceresc respectiv și alegerea după bunul plac a constelației.

De asemenea, sala de sport a liceului unde învață David Popovici va primi numele celui mai cunoscut elev al său. Pe de altă parte, David Popovici a fost primit, luni, de prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. Guvernul l-a recompensat cu suma de 1 milion de lei pentru performanțele realizate la Budapesta. De asemenea, președintele țării, Klaus Iohannis, a anunțat că îl va decora cu cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.