Cabana Caraiman din Bucegi a fost cumpărată de un român extrem de apreciat. Cine este noul proprietar

Cabana Caraiman din Bucegi a fost cumpărată de un român extrem de apreciat. Cine este noul proprietar
Cine a cumparat Cabana Caraiman din Bucegi

Cabana Caraiman din Bucegi a fost cumpărată de un român extrem de apreciat. Renumita cabană se află în paragină de mai mulți ani. Cine este noul proprietar și ce intenționează să facă cu imobilul, vedeți în rândurile de mai jos ale acestui articol.

S-a aflat cine a cumpărat Cabana Caraiman. Este un român cunoscut

Cabana Caraiman din Bucegi a fost cumpărată de cel mai cunoscut şi apreciat violonist român al momentului, Alexandru Tomescu. Acesta vrea să o renoveze şi să o reintroducă în circuitul turistic.

Cabana Caraiman din Bucegi, aflată în paragină de mai mulţi ani, a fost scoasă la vânzare în urmă cu 3 ani, iniţial pentru circa 200.000 de euro. Fostul proprietar, un cetăţean britanic care o deţinea de 16 ani, nu a găsit atunci pe nimeni care să o cumpere.

Alexandru Tomescu a negociat timp de 6 luni cumpărarea cabanei Bucegi

Pasionat de drumeţiile montane şi membru al Clubului Alpin Român, violonistul Alexandru Tomescu a intrat pe fir şi timp de şase luni, prin intermediari, a negociat cumpărarea cabanei. Preţul final a fost mai mic decât cel de pornire.

Acum, violonistul plănuieşte restaurarea cabanei, care ar urma să reintre în circuitul turistic şi să ofere adăpost celor ce se încumetă să ajungă în zonă.

Ce planuri are violonistul cu cabana

„Caut informaţii despre istoria cabanei, numele foştilor cabanieri, fotografii vechi. Vreau să fie o cabană altfel, care să îi inspire şi pe alţii şi să arate că se poate face ceva frumos şi confortabil. Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business, vreau ceva cu specific montan, dar si cu o latură estetică. Un loc pentru montaniarzi, dar şi pentru muzicieni şi artişti în general”, a declarat  Alexandru Tomescu, potrivit profit.ro.

„Principala provocare pentru orice proiect legat de cabană este drumul de acces”, a mai spus acesta, în ideea că administrația Parcului Național Bucegi va îmbunătăți starea drumului către Caraiman. Cabana Caraiman a fost construită în anul 1937, la o altitudine de 2025 de metri, în zona platoului Bucegilor.

Cine este Alexandru Tomescu

Violonistul Alexandru Tomescu, în vârstă de 46 ani, este câștigătorul a numeroase premii naționale și internaționale la festivalurile de muzică clasică. Alexandru Tomescu a susținut mai mult de 200 de concerte și recitaluri în 26 de țări, preintre care Franța, Olanda, Japonia…etc.

Pentru măiestria lui, celebrului violonist i-a fost acordat de către statul român privilegiul de a cânta pe vioara Stradivarius care fusese anterior în posesia muzicianului Ion Voicu.