Butonul secret de la mașină care crește consumul de combustibil. E folosit de toți șoferii
Toți șoferii trebuie să știe că își pot crește dramatic consumului de benzină sau motorină dacă folosesc un buton pe care fiecare mașină îl are. Despre ce este vorba, aflați în rândurile următoare.
Butonul care crește consumul de combustibil
Folosirea aerului condiționat are un impact masiv asupra consumului de combustibil. Folosirea climatizării ar utiliza puterea motorului, spun experții, care ar arde combustibil .
De fapt, atât aerul condiționat, cât și încălzirea, folosesc puterea motorului și, prin urmare, măresc consumul de combustibil al vechilului dumneavoastră.
Pentru a spori eficiența aerului condiționat, specialiștii îi îndeamnă pe șoferi să îl seteze la cea mai scăzută setare și să regleze pur și simplu ventilatorul. Comutarea aerului condiționat la o setare de temperatură mai ridicată îl va forța să reîncălzească aerul, ceea ce va necesita mai mult combustibil.
Pentru a economisi combustibil, specialiștii recomandă să oprim aerul condiționat cu câteva minute înainte de a ajunge la destinație, deoarece ventilatoarele vor continua oricum să bage aer rece în cabină.
De asemenea, un alt lucru pe care îl puteți face este oprirea funcției de oprire/pornire automată a aerului condiționat. Specialiștii recomandă curățarea sau schimbarea filtrului de aer frecvent.
Este bine să folosești aerul condiționat iarna?
În sezonul rece, unii șoferi se confruntă adesea cu probleme de aburire a geamurilor. O soluție eficientă ar fi folosirea corectă a sistemului de aer condiționat. Acesta nu este benefic doar vara, ci poate fi foarte util chiar și în sezonul rece.
Geamurile mașinii se aburesc atunci când aerul cald și umed intră în contact cu suprafața rece a acestora, iar acest lucru afectează vizibilitatea șoferului și crește riscul de accidente.
Putem rezolva repede această problemă folosind sistemul de încălzire a mașinii, direcționând aerul către geamuri, lucru care va împiedica formarea aburului.
De asemenea, putem folosi și aerul condiționat. Prin eliminarea umezelii, aerul condiționat contribuie mult mai repede la menținerea geamurilor fără aburi.
Unele mașini au integrat în parbriz un sistem suplimentar de încălzire ca asigură o dezaburire mult mai eficientă. Dacă mașina dumneavoastră nu are această dotare, puteți folosi aerul condiționat.