Bureţi la borcan pentru iarnă. Secretul gospodinelor de la ţară, ce se pune pentru un gust desăvârşit

Bureţi la borcan pentru iarnă. Secretul gospodinelor de la ţară, ce se pune pentru un gust desăvârşit
Rețetă pentru bureți la borcan.

Gospodinele sunt cele mai ocupate în această perioadă extrem de plină. Majoritatea dintre ele își pregătesc intens bunătățile pentru cămară. Românii respectă în continuare tradiția și își pun la borcane diverse produse precum: tocană de legume, zacuscă de legume, zacuscă de pește, gem, dulceață, compot sau ardei. În unele zone se pun la fermentat chiar și bureți. Soiul acesta de ciuperci este delicios. Cum îl pregătesc cele mai experimentate gospodine și ce secret au?

Rețetă de bureți la borcan: ce secret au gospodinele?

Românii respectă în continuare tradiția și pregătesc în fiecare toamnă produse pentru cămara la care vor apela în tot sezonul rece. Majoritatea dintre ei au în borcane: gem, dulceață, compot, zacuscă de pește, zacuscă de legume sau tocane de legume ori murături.

În unele zone se pun chiar și ciuperci la fermentat care se folosesc în diferite tocănițe sau în platouri tradiționale românești. Un soi special adorat de gospodine sunt bureții. Acest fel de ciuperci se folosește în salate, în sosuri, coapte, cu pește sau cu carne.

De asemenea, legumele pot fi adăugate în produse de patiserie sărate și la gustări reci. Multe doamne știu și că ciupercile au un conținut scăzut de calorii, sunt ușor absorbite de organism și conțin multe vitamine.

Mod de preparare

Spală ciupercile bine sub un jet de apă rece și lasă-le la scurs pe un șervețel de bucătărie. Bureții se marinează întregi doar dacă sunt de dimensiuni mici. Dacă sunt mari, poți să le tai în două sau în patru. De obicei, cele mici arată mai apetisant. Fierbe ciupercile într-o cantitate mică de apă, iar după colectează spuma rezultată și mai lasă câteva minute la fiert.

Secretul special al gospodinelor pentru o aromă aparte este ardeiul. Acestea pun un ardei la fiert alături de bureți. Ține pe foc saramura preț de 20 de minute, timp în care amesteci continuu în ciuperci pentru a te asigura că se gătesc uniform. Unii adaugă chiar cuișoare la final în fiecare borcan pentru ca legumele să fie condimentate și parfumate. Toarnă saramura și ciupercile în borcane și sterilizează recipientele cu grijă.

Nu uita că nu trebuie să deschizi borcanele în cel puțin următoarele două săptămâni. O să simți cu siguranță diferența dacă vei respecta rețeta. Poți să te folosești de un astfel de preparat într-o salată alături de varză murată, morcovi și un amestec de ciuperci. În timpul acesta, alții taie mărunt bureții fermentați și le combină cu un sos de maioneză și puțin mărar.