București dă start maratonului vaccinării fără programare. Unde se află cele 50 de centre deschise non-stop în acest weekend
Veste bună pentru românii care nu au apucat să se vaccineze anti-Covid. Începând de astăzi, 7 mai 2021, până pe data de 10 mai, toți românii vor putea să se imunizeze în cele 50 de centre deschise în două locații centrale din București. Vaccinarea va începe astăzi de la ora 16:00 și va putea fi efectuată până luni dimineață la ora 08:00.
Vaccinare rapidă fără programare
Veștile bune încep să sosească pe rând, astfel că, după deschiderea mai multor centre de vaccinare MapN, fără programare, alte 50 de centre vor fi deschise pe toată perioada weekend-ului, oferindu-le șansa tuturor oamenilor, inclusiv din provincie, să se vaccineze pe loc, fără programare în prealabil.
Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că pentru această acțiune s-au înscris 1000 de voluntari, printre care și el, care vor vaccina în toate centrele deschise la Sala Palatului și Biblioteca Națională.
În realitate, la acest demers vor participa 1.200 de medici, rezidenți, asistenți medicali și studenți la Medicină. Printre aceștia se vor afla și medici cunoscuți, precum medicul pediatru Mihai Craiu, dar și alte nume celebre.
„Sunt 1.000 de voluntari înscriși la acest demers. Inclusiv eu voi fi prezent și voi vaccina în ziua de vineri, la Sala Palatului. Ne dorim ca și de această dată să putem crea oportunitatea ca un număr cât mai mare de persoane să fie prezente și să se poată vaccina”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.
Potrivit ultimelor informații oferite de autorități, vaccinurile administrate vor fi cele de la Pfizer, dozele fiind livrate în centrele de vaccinare de către militari, cu autospecialele cumpărate special pentru campania de imunizare.
Astfel, centrele de vaccinare vor fi organizate astfel: La Sala Palatului vor exista 40 de cabinete de imunizare, iar la Biblioteca Naţională, zece. Vor exista, de asemeena, 50 de fluxuri și se va lucra în ture de câte opt ore.
Care este scopul maratonului de vaccinare
În urmă cu puțin timp, rectorul Facultății de Medicină a explicat initiațiva acestui maraton, susținând că are dublu scop: odată să accelereze ritmul vaccinării, iar în al doilea rând pentru creșterea gradului de informare cu privire la vaccinarea anti-Covid-19.
„Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curăţenie, în cele două locaţii – la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, şi la Biblioteca Naţională, unde sunt zece cabinete.
Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din Bucureşti, de Ordinul Asistenţilor Medicali din Bucureşti, având ajutor de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, şi ajutor din partea DSP.
Vom derula acest eveniment prin două paliere importante: prima – activitatea efectivă de vaccinare, dar, în acelaşi timp, vom face şi activitate de a creşte gradul de informare de către comunitatea medicală din universitatea noastră pentru a lămuri populaţia să se vaccineze, vaccinarea fiind soluţia optimă pentru a depăşi această situaţie epidemiologică în care ne aflăm”, a spus rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Viorel Jinga.