Britanicii au răbufnit după dezvăluirile prințului Harry. Lovitura dură primită de fiul regelui Charles

de: Ioana Bucur
16 01. 2023

A spus că vrea să își spună propriul adevăr, sperând, probabil, să își salveze imaginea, însă efectul pare să fie total opus. Britanicii au răbufnit după dezvăluirile prințului Harry. Fiul regelui Charles a primit o lovitură dură din țara natală.

Fiul regelui Charles primește o nouă lovitură de „acasă”

Lansarea, pe 10 ianuarie 2023, a autobiografiei prințului Harry, „Spare”, este doar o continuare a războiului pe care el și soția sa, Meghan Markle, l-au pornit împotriva Familiei Regale a Marii Britanii.

În paginile cărții, ducele de Sussex face dezvăluiri șocante și acuzații grave la adresa fratelui său, tatălui și mamei vitrege.

Harry povestește cum o ceartă cu William a escaladat, prințul de Wales devenind violent.

„M-a prins de guler, mi-a smuls colierul şi m-a trântit la podea”, îl citează The Guardian pe prinţul Harry.

„A pus jos un pahar cu apă, apoi a venit la mine. Totul s-a întâmplat atât de repede. Atât de repede. M-a prins de guler, rupându-mi colierul şi m-a trântit la podea. Am aterizat pe castronul câinelui, care mi-a crăpat sub spate, iar cioburile m-au tăiat. Am stat acolo o clipă, năucit, apoi m-am ridicat în picioare şi i-am spus să iasă.”

Nici tatăl său, regele Charles al III-lea, nu a scăpat de acuzațiile lui Harry. Ducele a amintit o replică dată de actualul monarh, prinț de Wales la acea vreme, referitoare la zvonurile că tatăl său biologic ar fi fost, de fapt, maiorul James Hewitt, bărbatul cu care prințesa Diana a avut o aventură ce a durat cinci ani.

„Cine știe dacă sunt cu adevărat Prințul de Wales? Cine știe dacă sunt chiar tatăl tău adevărat? Poate că adevăratul tău tată este în Broadmoor, dragă băiat!”, ar fi spus Charles.

Cum au reacționat britanicii după dezvăluirile prințului Harry

Dezvăluirile din „Spare” se pare că au fost ultima picătură pentru mulți conaționali. Britanicii au răbufnit după cele mai recente acuzații făcute de Harry.

Potrivit unui sondaj realizat de Redfield & Wilton Strategies pentru MailOnline, cei mai mulți britanici sunt de părere că Harry și Meghan ar trebui să-și piardă toate titlurile regale și patronajul după lansarea autobiografiei.

Pe măsură ce sunt descoperite tot mai multe erori în memoriile prințului Harry, una din patru persoane care au urmărit interviul dat de duce lui Tom Bradby a spus că „nu crede nimic” din cele spuse de fiul cel mic al regelui Charles.

Sondajul mai arată că atacurile lansate la adresa regelui Charles, prințului William și Kate Middleton nu le-a afectat acestora imaginea. Mai mult, se pare că popularitatea prințesei de Wales a crescut.