Brandul de lux care investește în România. Produsele sunt de 4 ori mai mari decât salariile oamenilor

Brandul de lux care investește în România. Produsele sunt de 4 ori mai mari decât salariile oamenilor
Brandul de lux care investește în România.

Un cunoscut brand mondial de lux investește în România. Salariile oferite sunt mici, dar angajații lucrează produse scumpe, a câte 1000 de euro bucata.

Brandul de lux care investește în România

Este vorba despre grupul de modă de lux Prada, care investește 19 milioane de euro într-o fabrică din România. Gigantul are deja fabrică la Sibiu, care a avut afaceri de 28 de milioane de lei anul trecut.

Astfel, Prada investește nu mai puțin de 19 milioane de euro într-o fabrică din România, unde va angaja peste 300 de lucrători. Proiectul este cu atât mai important cu cât este vorba despre o investiție într-un domeniu care în ultimii 3-4 ani a avut parte doar de închideri de fabrici.

Gigantul care a fost fondat acum mai bine de 100 de ani de familia cu același nume mai are o fabrică în România, la Sibiu, acolo unde creează produse din piele. Angajații sunt plătiți cu 250 de euro, în timp ce numai un singur produs poate valora și 1.000 de euro.

În total însă, Prada are 23 de unități de producție, dintre care 20 în Italia și câte una în țări precum Marea Britanie, Franța și România. În fabrica din România, Prada produce articole din piele, precum genți și accesorii. Pantofii sunt realizați separat, în alte fabrici.

Unitatea de producție locală este operată de compania Hipic Prod Impex din județul Sibiu, care anul trecut a încheiat anul cu afaceri de 28 de milioane de lei, în scădere însă comparativ cu anul anterior, când încheia anul cu 45 de milioane de lei.

Declinul se poate pune însă pe seama pandemiei de coronavirus, care a dus la închiderea temporară a magazinelor fizice și la limitarea libertății de mișcare. Faptul că oamenii au stat mai mult acasă i-a deteriminat să investească mai puțin în produse ce țin de modă. Compania nu a disponibilizat însă, ci chiar a mai angajat 20 de oameni, apropiindu-se la un total de 350 de salariați.

Despre Prada

Prada S.p.A. reprezintă o companie italiană de modă specializată în articole de lux pentru femei și pentru bărbați (accesorii de piele, încălțăminte, pălării, poșete și genți etc.). Ea a fost fondată în anul 1913 de către Mario Prada.

Originalitatea produselor Prada a făcut din aceasta una din cele mai influente case de modă, acest brand devenind un simbol al anilor 1990. Semnătura Prada se regăsește pe cele mai luxoase produse fabricate din materiale de cea mai înaltă calitate. De menționat este că cele mai importante accesorii Prada sunt curele din piele, pantofii eleganți cu tocuri foarte înalt, dar și poșetele feminine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI