BOR, replică acidă la adresa lui CTP: ”Un jet lung și noroios de vorbe de ocară”

BOR atacat dur de jurnalist

Într-un articol de ieri, 28 octombrie, vă relatam despre reacțiile dure ale jurnalistului Cristian Tudor Popescu la adresa IPS Daniel. Reacțiile acestuia nu au trecut neobservat de BOR, așa că purtătorul de cuvânt a trasmis răspunsul BOR către jurnalist.

”Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului”

Editorialul semnat de Cristian Tudor Popescu, și publicat pe republica.ro, a generat reacții dure din partea BOR. În editorialul numit ”Satana în sutană”, jurnalistul reacționa la anumite afirmații făcute de IPS Daniel la slujba de luni. Cu ocazia Sfântului Dumitru, IPS Daniel a făcut anumite remarci referitoare la situația actuală, legându-se de evenimentele din 1989. Astăzi, BOR, prin vocea purtătorului Vasile Bănescu, i-a transmis un mesaj jurnalistului.

BOR a replicat dur la editorialul scris de CTP
Purtătorul de cuvânt BOR, a avut mesaje acide către jurnalist

”Atacurile sunt furibunde și imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv „goldporație”, la adresa unei personalități ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat „Înalt Preafericitul”. Este zvârcolirea unor inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creștine. A creștinismului și a Bisericii Ortodoxe. (..)  Fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică și schimonosire a realității instrumente de analiză „jurnalistică”, se arată în comunicatul transmis, joi, de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

BOR, răspuns dur către CTP

Răspunsul BOR vine ca urmare a celor scris de Cristian Tudor Popescu în editorialul menționat anterior. În intervenția de astăzi, purtătorul de cuvânt al BOR i-a mai transmis un mesaj, la fel de voalat, prin care declara că:

“Să ne rugăm, firește, și pentru ei. Pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului și ai grosolanei înjurăturii publice mascate nătâng în critică semidoctă a unor lucruri. Orbiți de furie anticreștină, sunt incapabili să le înțeleagă! Credința în Adevăr (nearticulat), credința în Hristos mărturisit de Biserica vie, reală, neidealizată, dar nici strâmb imaginată de simplii gazetari eșuați în vedetism, această credință ne va dărui claritatea și frumusețea morală ce ne vor salva și ne vor înălța dincolo de „bâlciul deșertăciunilor” în care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient și neobosit justițiar ne invită permanent să trăim. Pe unii chiar cu un suspect și, desigur, vremelnic succes”.

Articolul semnat de Tudor Popescu, a încercat să tragă un semnal de alarmă asupra bravurii și amenințărilor voalate făcute de primul reprezentant al bisericii creștine românești. Acesta a revenit astăzi perintr-un nou articol, în care declară:

”La articolul subsemnatului, „Satană în sutană”, BOR răspunde prin purtătorul său de cuvânt cu un jet lung și noroios de vorbe de ocară, sudălmi, afuriseli, sictir, drăcuieli, pe scurt, bapeamătii. Textul meu, critic, conține întrebări, fapte, raționament. Fiecare cuvânt este sprijinit pe argumente.”, a scris Cristian Tudor Popescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI