BOR reacționează după schimbările de pe buletinul electronic. Ce spune biserica despre noțiunea ”gen”

BOR reacționează după schimbările de pe buletinul electronic. Ce spune biserica despre noțiunea ”gen”
BOR reacționează pe marginea cuvântului „Gen”

Subiectul fierbinte al acestor zile sunt noile cărți de identitate electronică lansate de autorități. În special cuvântul „GEN” este principala temă de discuție și polemici. BOR a reacționat imediat pe marginea acestei schimbări, acuzând autoritățile române în termeni foarte duri.

Dezbaterea asupra limbajului neutru

În ultimii ani, în majoritatea dezbaterilor europene, există un cuvânt pe care nimeni poate conveni să exprime. Cuvântul este „GEN” și implicit neutralitatea de gen.

Această formă de plural, cunoscută sub numele de masculin generic, a declanșat o dezbatere din ce în ce mai polarizată, care este trasă în instanțe, editori de dicționare și guverne.

Susținătorii limbajului neutru au sugerat o serie de soluții. Cea mai cunoscută soluție, denumită „stea de gen”, plasează un asterisc înaintea terminării cuvântului feminin: Bürger * innen.=, de exemplu în Germania.

Oponenții europeni, apărători ai drepturilor de gen, au descris această abordare ca fiind greoaie, urâtă și incomodă de pronunțat.

Mulți tradiționaliști pun la îndoială, de asemenea, necesitatea unui limbaj neutru în materie de gen sau spun că schimbarea lingvistică nu ar trebui impusă de sus în jos pe baza a ceea ce ei consideră ca temeiuri ideologice.

BOR reacționează pe marginea cuvântului „Gen”

Odată cu lansarea noilor cărți de identitate electronică, una din modificările vizibile este dispariția cuvântului „SEX” și înlocuirea acestuia cu „GEN”. Deja comunitățile de pe rețelele de socializare au ieșit la atac, criticând aspru noua modificare. De cealaltă parte justificările aduse de autoritățile emitente ale noilor documente, încearcă să liniștească spiritele aprinse, dar cu slabe șanse de reușită.

Iată că și BOR a decis să reacționeze pe marginea acestui subiect fierbinte, într-un comunicat emis astăzi. Reprezentanții BOR acuză autoritățile în termeni duri, spunând că noțiunea este vehiculată progresist, este pusă în slujba unei toxice și smintitoare ideologii numită (trans)genderism”.

„Oamenii, ca persoane, nu au gen, existent doar în gramatică, nu și în biologie, ci doar sex: masculin și feminin. Noțiunea de „gen”, vehiculată azi progresiv & progresist în spațiul public, este un construct pur ideologic pus în slujba unei toxice, smintitoare ideologii numită (trans)genderism, prin care se încearcă inducerea nefastei idei a genului fluid, adică a așa-zis posibilei schimbări a sexului camuflat în „gen”.

Altfel, celelalte reacții negative referitoare la noile cărți de identitate anunțate de MAI au fost/ sunt provocate de neînțelegerea conținutului acestui proiect (explicat de autorități), dar și de temeri excesive și nejustificate din punct de vedere religios.”, spune comunicatul BOR.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI