Boala rară de care suferă Regele Charles. Semnele sunt vizibile, nu o mai poate ascunde
Noul conducător al Casei Regale britanice se află în atenția publicului larg. Boala rară de care suferă Regele Charles nu mai poate fi ascunsă. Simptomele sunt cât se poate de vizibile. Vezi despre ce afecțiune medicală este vorba și cum e tratată.
Boala rară de care suferă Regele Charles
După stingerea din viață a regretatei Regine Elisabeta a II-a, viața lui Charles a devenit un subiect de interes pentru publicul larg. Moștenitorul tronului a preluat conducerea Casei Regale britanice, astfel încât posibilele „secrete” pe care le-ar ascunde sunt urmărite îndeaproape de către fani.
Starea de sănătate a Regelui Charles nu a făcut excepție din acest punct de vedere. Încă din anul 2021, ziarele străine au făcut tot felul de speculații cu privire la degetele monarhului. Mulți au observat că fiul regretatei Regine Elisabeta a II-a are degete foarte umflate și la mâini, și la picioare.
Discuțiile cu privire la acest subiect au fost declanșate după apariția în spațiul public a unei imagini în care Regele Charles poate fi observat în timp ce ține în mână o halbă de bere. Degetele sale umflate nu au putut fi trecute cu vederea. Potrivit zvonurilor, totul ar avea legătură cu o boală.
Regele Charles ar fi fost diagnosticat cu dactilită, o afecțiune cunoscută și sub denumirea de „degete de cârnați”, potrivit unor voci. Nimeni de la Casa Regală britanică nu a confirmat acest lucru, însă. De-a lungul timpului, monarhul britanic a făcut numeroase glume pe tema problemei sale vizibile.
Ce este dactilita și cum se tratează boala
Dacă nu ai mai auzit până acum despre dactilită, îți explicăm noi tot ce trebuie să știi despre această afecțiune. Boala se manifestă prin inflamarea și umflarea degetelor, de obicei și la mâini, și la picioare. Cea mai frecventă cauză a acestei condiții medicale este artrita psoriazică, o boală inflamatorie a articulațiilor asociată cu psoriazisul (boală a pielii).
Pot să existe și alte cauze care să conducă la declanșarea dactilitei, precum confruntarea anterioară cu boala celulelor secerătoare, sarcoidoza sau cu alte boli infecțioase (sifilis sau tuberculoză).
Tratamentul poate să varieze, în funcție de cauza care se află la baza afecțiunii. Dacă vorbim despre artrita psoriazică, tratamentul poate să presupună administrarea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, medicamente biologice sau injecții cu corticosteroizi.
Exercițiile fizice regulate, precum și un program alimentar sănătos și echilibrat sunt, de asemenea, recomandate în cazul în care o persoană suferă de dactilită. În unele situații, medicii trimit pacienții și la fizioterapie pentru a reuși să gestioneze mai bine simptomele, prin îmbunătățirea mobilității și a rezistenței articulațiilor.