Boala neștiută pe care o are Mihai Bendeac: ‘Am învățat să trăiesc așa’

de: Ioana Bucur
25 04. 2023

Este celebru, talentat, controversat, un artist ce se bucură de un succes uriaș la publicul din România. Cu toate că, privită din exterior, viața sa poate să pară aproape de perfecțiune, adevărul este cu totul diferit. Puțini știu despre boala cu care se confruntă de ceva timp Mihai Bendeac. Actorul a făcut mărturisiri emoționante despre lupta pe care o duce.

Mihai Bendeac, despre boala cu care se luptă de ceva timp

Mihai Bendeac nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este actor și om de televiziune, una dintre cele mai apreciate și îndrăgite vedete din showbiz-ul românesc. Nu mulți știu însă că în spatele personajului pe care îl vedem pe micul ecran, plin de viață și mereu pus pe glume, se ascunde un om care este măcinat de ceva ani de o suferință cumplită.

Într-un interviu mai vechi, Mihai Bendeac vorbea despre depresie, o boală pe care spunea că nu a reușit să o învingă și care își „arată colții destul de des”. Cu timpul, a învățat să trăiască cu ea, acceptând ideea că vor exista episoade în care va pune din nou stăpânire pe viața sa.

„Nu, n-am reușit s-o înving, își arată colții destul de des, aș spune, dar cred că am învățat să trăiesc cu ea. Am învățat să nu mă mai sperii atât de tare atunci când apar episoadele de genul ăsta, dar nu pot să spun c-am trecut peste”, a declarat Mihai Bendeac, potrivit VIVA!.

Te-ar putea interesa și: De asta să fi plecat Mihai Bendeac de la iUmor? Ce s-a întâmplat în culise între actor şi Cheloo

„Din păcate, așa e, nu există rețete”

Actorul a dezvăluit că au fost momente în care a fost nevoit să apeleze la ajutorul specialiștilor și la tratament medicamentos, însă a punctat că, în cele din urmă, fiecare persoană care suferă de depresie trebuie să își găsească propria cale de a-și învinge demonii.

„Cumva, fiecare om trebuie să se lupte singur cu depresia lui, să-și caute răspunsul pe diferite căi, în diferite luări de cuvânt, în diferite interviuri ale altora care au trecut prin treaba asta, dar cred că rezolvarea propriei depresii nu stă decât în soarta fiecăruia dintre cei care se lovesc de așa ceva. Au fost situații în care am cerut ajutor, situații în care nu s-a putut altfel decât cu o anumită medicație. Dar cred că rezolvarea ei cu adevărat sau acceptarea e o experiență personală și fiecare găsește un anumit drum către treaba asta. Din păcate, așa e, nu există rețete”, a mai spus Mihai Bendeac.

Te-ar putea interesa și: Mihai Bendeac a făcut galerie la meciul lui Dinamo, alături de fratele său. „Tata mă ducea mereu la meciuri”. La ce strategie a apelat ca să nu fie observat – VIDEO