Boala de care suferă Natalia Oreiro. Este extrem de rară și nu are leac

Boala de care suferă Natalia Oreiro. Este extrem de rară și nu are leac

Natalia Oreiro, una dintre cele mai îndrăgite actrițe de telenovele din lume, se luptă cu o boală rară. Maladia a fost descoperită la începutul anilor 2000 și nu are leac.

Natalia Oreiro suferă de o boală rară

În vârstă de 43 de ani, Natalia Oreiro a dezvăluit că a fost diagnosticată cu o problemă neurologică rară. Denumită misofonia, maladia a fost descoperită la începutul anilor 2000 și este cunoscută ca sindromul sensibilității la sunete, fiind atât de ordin fizic, cât și psihic. În cazul ei, este vorba de sunetul produs de guma de mestecat sau de pix în timp ce scrie.

În urma unui studiu, s-a descoperit că oamenii care suferă de această afecțiune au o structură diferită a creierului care reacționează anormal la auzul acestor sunete. Aceasta hipersensibilitate poate apărea în viața de zi cu zi, provocând anxientate, furie sau stări de panică. Afecțiunea i-a cauzat artistei. Ea a fost nevoită să-și anuleze diferite filmări sau concerte. De exemplu, cele pe care dorea să le susțină în Rusia, înainte de pandemie, unde este extrem de apreciată.

Momentan, nu există un tratament medicamentos pentru această maladie, dar medicii le oferă pacienților două soluții: terapia cognitiv-comportamental (un tip de terapie care te poate ajuta să înlocuieşti asocierile negative pe care le ai în privinţa zgomotelor declanşatoare) și consilierea este importantă atât pentru familie, cât şi pentru persoanele care suferă de misfonie, pentru că poate afecta pe oricine.

Actrița, căsătorită cu Ricardo Mollo

Natalia Oreiro s-a căsătorit cu muzicianul argentinian Ricardo Mollo (62 de ani) pe 31 decembrie 2001. Cei doi au împreună un băiat, Merlín Atahualpa Mollo în vârstă de opt ani. Soțul vedetei are două fete din mariajul anterior: Martina Aldabel (31 de ani) și María Azul (38 de ani).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI