Boala de care suferă Monica Tatoiu de zeci de ani. E nevoită să facă asta mereu, din păcate: „E singura soluţie”

Boala de care suferă Monica Tatoiu de zeci de ani. E nevoită să facă asta mereu, din păcate: „E singura soluţie”
Boala de care suferă Monica Tatoiu de zeci de ani de zile. Nu există tratament care să ajute la vindecarea definitivă a afecțiunii.

Boala de care suferă Monica Tatoiu de zeci de ani. Femeia de afaceri este mereu cu zâmbetul pe buze, astfel încât puțini cunosc durerile cu care se confruntă pe plan personal. Vedeta de televiziune a vorbit deschis despre o afecțiune pe care a moștenit-o de la tatăl ei și pe care i-a transmis-o mai departe fiului său. Condiția medicală nu are vindecare.

Boala de care suferă Monica Tatoiu de zeci de ani

Monica Tatoiu este una dintre cele mai cunoscute voci din lumea showbiz-ului românesc. Mereu cu zâmbetul pe buze, femeia de afaceri vorbește deschis și sincer despre aproape orice aspect al vieții sale. În prezent, nu se află în România, ci în Guadelupa, un arhipelag din partea estică a Caraibelor. De 17 ani merge acolo, pentru a se bronza.

Puțini cunosc detalii intime despre Monica Tatoiu. Fosta profesoară de matematică a mărturisit că nu se deplasează întâmplător în Guadelupa. Expunerea la soare, în cazul său, este absolut necesară. Iar asta din cauza faptului că suferă de o afecțiune medicală de piele, care nu se poate trata. În schimb, razele ultraviolete ajută la ameliorarea ei.

Monica Tatoiu a recunoscut că suferă de psoriazis. În unele cazuri, această boală se moștenește. Așa s-a întâmplat și în cazul cunoscutei vedete de televiziune, care i-a transmis afecțiunea, de altfel, și fiului său. Afacerista se confruntă cu această condiție medicală încă de la vârsta de 24 de ani.

Începând de la 28 de ani, boala de piele de care suferă Monica Tatoiu s-a agravat. A încercat tot felul de tratamente, fără niciun rezultat. Medicii îi recomandă expunerea la soare. Astfel, când în țara noastră vremea este rece și specifică iernii, vedeta de televiziune se deplasează în zone precum Guadelupa.

„Imaginați-vă o fată tânără plină de bube”

„Doctorul meu nu mă lasă să stau la plajă decât în zona cu psoriazis. De aceea, trebuie să mă expun trei luni la soare. Altfel, sunt un fel de reptilă. Singura soluție e soarele. Razele ultraviolete sunt foarte bune. De aceea, de ani de zile plec, în luna noiembrie, în Caraibe.

În general, femeile care au această afecțiune, chiar suferă. Cam 30% o au. Boala ia forme foarte urâte. Nu te vindeci, o moștenești. În cazul meu, e boală luată de la tata. Fiul meu m-a moștenit pe mine. N-am ce să-i fac, asta-i viața. Nu există tratament. Există doar unul, niște injecții, dar care-ți afectează ficatul sau altele, ca la vaccinuri. Fiul meu era disperat. Mie mi s-a declanșat la 24 de ani și țin minte cum eram la 28, o reptilă de sus până jos. Imaginați-vă o fată tânără plină de bube”, a explicat Monica Tatoiu, într-o intervenție pentru Impact.ro.

Monica Tatoiu a recunoscut că are momente când, din cauza stărilor de agitație, începe să o mănânce pielea. Vorbim despre zonele de la coate, genunchi, încheieturi și chiar glezne. Vedeta a mărturisit că i-a fost foarte greu să învețe să trăiască cu această boală. Totuși, expunerea la soare o ajută să atenueze simptomele.

Urmăriți Playtech.ro și pe