Boala de care ar suferi Regina consoartă Camilla. Afecţiunea i le-a răpit prea devreme şi pe mamă şi bunică. Regele Charles, îngrijorat

Boala de care ar suferi Regina consoartă Camilla. Afecţiunea i le-a răpit prea devreme şi pe mamă şi bunică. Regele Charles, îngrijorat
Regina Consoarta ar putea sa faca osteoporoza, ca mama si bunica ei

Deşi abia au devenit rege şi regină consoartă, lucrurile nu sunt extraordinare pentru Charles şi Camilla. Presa britanică a analizat cele mai recente apariţii ale Camillei şi s-a ajuns la concluzia că aceasta ar avea probleme de sănătate. Specialiştii au vorbit despre boala de care ar putea să sufere Regina consoartă, lucru care îl îngrijorează pe Charles, aşa cum este normal.

Regina Consoartă, grav bolnavă? Regele este îngrijorat

În timp ce regele Charles al III-lea și-a plâns mama, soția sa, Regina consoartă Camilla, a fost alături de el la fiecare eveniment organizat pentru moartea Elisabetei a II-a. Noul monarh a anunțat clar că se bazează pe sprijinul și sfaturile Reginei care își asumă deja noul rol.

Regele se bazează pe ajutorul Reginei Consoartă

„Contez pe ajutorul iubitei mele soții, Camilla”, a spus regele în timpul primului său discurs către națiune, a doua zi după moartea reginei Elisabeta a II-a, pe data de 8 septembrie.

Regina Consoartă Camilla și-a pierdut propria mamă, Rosalind Shand, în anul 1994, când a murit la 72 de ani, după ce a suferit ani de zile de osteoporoză.

Osteoporoza, boala oaselor

Osteoporoza este boala care slăbește oasele până la punctul în care se rup atât de ușor încât chiar și tusea sau lovirea de ceva poate provoca o fractură. Deasemenea, bunica ei maternă a suferit și ea de această afecțiune care este des întâlnită.

„Ea a scăzut vreo opt centimetri în înălțime și a devenit atât de îndoită încât nu a putut să-și digere alimentele în mod corespunzător, lăsând-o fără poftă de mâncare”, scria Camilla, pe atunci ducesa de Cornwall, într-un mesaj din 2011.

„În ultimii ei ani, ea nu a putut respira fără oxigen… Cred că calitatea vieții ei a devenit atât de proastă, iar suferința ei a devenit atât de insuportabilă, încât a renunțat la luptă și și-a pierdut dorința de a trăi”, mai povestea Camilla.

Regina povestea că mama ei țipa de durere din cauza acestei boli

De asemenea, într-un interviu acordat BBC în 2021, Camilla și-a amintit că mama ei uneori „țipa literalmente” de durere atunci când se mișca sau cineva o atingea.

„Îmi amintesc când o prietenă de-a ei a venit într-o zi doar pentru a o îmbrățișa, i s-a rupt coasta”, spunea soția Regelui Charles.

Ce i-au spus medicii mamei Camillei

Erau făcute atât de puține cercetări despre osteoporoză la acea vreme, astfel încât, atunci când mama Camillei a mers la doctori să caute ajutor, toți i-au spus că nu au ce să îi facă. „Îmi pare rău, ești bătrână”, și-a amintit Camilla. Nici familia nu știa atunci nimic despre boala oaselor, a mai spus ea.

Osteoporoza este cauza principală a fracturilor osoase la femeile aflate în postmenopauză și la bărbații în vârstă. Cele mai frecvente fracturi se produc la nivelul șoldului, coloanei vertebrale și încheieturilor mâinilor.

Urmărind cele mai recente apariţii ale sale, specialiştii s-au arătat îngrijoraţi de starea Camillei, aceştia sugerând că ar putea suferi de boală din cauza căreia au murit şi cele două femei atât de importante din viaţa ei.