Boala cu care Oana Roman a rămas: ”Nu dispare 100% niciodată. Rămâne într-o stare latentă”

Boala cu care Oana Roman a rămas: ”Nu dispare 100% niciodată. Rămâne într-o stare latentă”
Oana Roman suferă de depresie de la vârsta de 14 ani

Fiica lui Petre Roman a discutat cu fanii ei de pe instagram despre boana cu care a rămas. Oana Roman le-a mărturisit mai multe detalii, inclusiv perioada când a dezvoltat-o, dar și cum a reușit să o țină sub control.

Boala cu care Oana Roman a rămas: depresia

Oana a vorbit cu fanii ei despre boala pe care o are încă de la vârsta de 14 ani. Aceasta a mărturisit că s-ar fi ales cu ea din cauza faptului că nu a fost înțeleasă de familie. Din câte știți, la vremea respectivă, tatăl ei era extrem de activ în politica din România și presiunea era mare pe familia vedetei.

Cu toate că a făcut eforturi foare mari să scape, nu a reușit. Oana Roman, care s-a despărțit de câteva luni de Marius Elisei, a mărturisit că nu ia pastile pentru această afecțiune, dar că merge la specialiști. Discutând toate problemele, panicile și anxietățile, vedeta a reușit să țină boala sub control. Pe lângă ajutorul specialiștilor, Oana Roman susține că a apelat și la Dumnezeu, cel fără de care nu poți face nimic.

„Eu sunt bine. Am reușit să trec peste asta deși a fost înfiorător de greu. Nu treci peste depresie, peste anxietate și peste atacuri de panică fără terapie. Este importantă credința și rugăciunea, dar în același timp este important să faci terapie. Depresia este o afecțiune medicală ca orice altă afecțiune. Este extrem de periculoasă și poate fi fatală, trebuie tratată la doctor.

Treci peste ea în sensul că reușești să o faci să se diminueze foarte mult. Dar ea nu dispare 100% niciodată. Rămâne într-o stare foarte latentă undeva acolo și în orice moment se poate întoarce. De aceea trebuie să ai grijă de sufletul tău. Depresia intervine în momentul când tu nu mai ai grijă de sufletul tău, când te lași copleșit de toate problemele din jur și de viață”, a mărturisit fosta prezentatoare Kanal D pe contul ei oficial de Instagram.

Oana Roman a intrat în depresie la 14 ani

În continuare, aceasta le-a spus fanilor cum s-au gândit părinții ei să rezolve problema. Evident, în acele vremuri nu se știau foarte multe despre depresie, anxietate sau atacuri de panică. Este posibil ca medicii să nu fi aprofundat această boală a noului secol.

”Eu am intrat în depresie la o vârstă foarte complicată. Aveam în jur de 14 ani. Părinții mei atunci nu au înțeles cât de rău eram și m-au dus să îmi trateze efectul, și nu cauza. Efectul a fost că din cauza puternicei depresii în care eram m-am îngrășat foarte tare. Pentru că nici nu mai făceam sport, m-au dus la endocrinolog. Tratamentul a venit abia după 15 ani.

De abia în jurul vârstei de 30 de ani am înțeles că nu mai pot să trăiesc așa și m-am dus la doctor. Norocul meu este că am întâlnit un doctor psihiatru și psihoterapeut minunat. El a reușit să mă trateze fără tratament medicamentos. Eu aveam și o depresie puternică și stări de anxietate și atacuri de panică recurente.

Sunt momente în care cad și eu, în care nu mai vreau să știu de nimeni. Momente în care îmi vine să plec la capătul Pământului și să las totul în urmă. Sunt momente în care cad în genunchi la propriu și simt că nu mă mai pot ridica. Dar găsesc mereu puterea să merg mai departe. Chiar dacă nu arăt, sunt momente în care mă simt singură, abandonată, atacată. Clipe în care mă simt rău fizic și psihic, dar mă ține cel mult o zi, pentru că m-a ajutat foarte mult terapia”, a povestit Oana Roman despre boala sa, pe Instagram.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI