Boala care îl chinuie pe Cristi Borcea în fiecare noapte. Ce face seara, de peste 11 ani

Boala care îl chinuie pe Cristi Borcea în fiecare noapte. Ce face seara, de peste 11 ani
Boala care îl chinuie pe Cristi Borcea în fiecare noapte, de 11 ani

De lipsa somnului se plânge aproape jumătate de populație. Printre ei se numără și Cristi Borcea, care afirmă că este chinuit de insomnie de 11 ani. Episodul care i-a declanșat afecțiunea.

Cristi Borcea doarme doar cu ajutorul somniferelor. Boala îl chinuie de 11 ani

Fostul acționat de la Dinamo suferă de o formă rară de insomnie acută. De regulă, acest tip de tulburare a somnului este una care se manifestă pe termen scurt și trece de la sine în maximum o lună. Se spune că emoțiile sunt cele care provoacă această formă de boală, fie ele negative, fie pozitive.

Tulburarea dispare în mod obișnuit atunci când psihicul pacientului se adaptează la noua situație întâmpinată. În cazul afaceristului, boala este prezentă de 11 ani. El nu a găsit până acum remediu, deși l-a căutat intens prin clinici din Europa și Statele Unite.

Chiar și Ion Țiriac a încercat să-l ajute, recomandându-i un medic în Germania. Nici acesta nu a reușit să-i rezolve problema lui Borcea. Singura parte pozitivă trasă din acest necaz este că datorită acesteia s-a apucat de citit în închisoare.

„Nu aveam ce să fac noaptea în pușcărie, m-am apucat de citit”

„Nu am fost ”nevrozat” în pușcărie dar am avut probleme cu somnul. Și le am și acum. Eu dorm foarte puțin și iau pastile. Fără pastile nu dorm deloc noaptea. A doua zi dorm între o jumătate de oră și o oră. Problema asta a apărut când am pierdut campionatul cu Urziceni, în 2009. Atunci m-a luat nea Ion Țiriac, m-a dus prin Germania, am fost eu în America, am fost în Elveția… Am insomnie acută!

Am fost la toți, mi-au pus pe cap…, să dorm…, n-au putut să facă nimic. Așa că nu aveam ce să fac noaptea în închisoare, m-am apucat de citit. Altceva, ce să faci? Sunt momente și acum, după doi ani, în care visezi ce se întâmpla în pușcărie, rămâi cu traume”, i-a povestit Cristi Borcea lui Mircea Dinescu în emisiunea poetului de la Prima TV, ”Poezie și delicatețuri”.

Detalii despre viața din spatele gratiilor

„Sunt momente acolo în care îți dai seama că nu-ți dorești nici la cel mai mare dușman al tău. Să mergi 200 de persoane la 3 dușuri două ore pe zi, că atât este apa. Unde am fost eu nu există duș în cameră. Și din 6 dușuri merg doar 3. Noroc cu Victor și Giovanni Becali.

Sunt lucruri de nedescris care se întâmplă acolo. Sigur după ce mă voi liniști vor face ceva pentru pușcăriași. Noi am trăit acolo”, a povestit Borcea într-un interviu pentru Antena Stars.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI