Blestemați de Elena și Nicolae Ceaușescu? Ce au pățit militarii din plutonul de execuție, rând pe rând VIDEO

Blestemați de Elena și Nicolae Ceaușescu? Ce au pățit militarii din plutonul de execuție, rând pe rând VIDEO
„Probleme au avut şi ceilalți. Au avut căderi psihice, dar şi-au revenit.” - Ionel Boeru

Evenimentele din Decembrie 1989 rămân în memoria colectivă pentru cei care au prins acele zile. Ionel Boeru, find implicat direct în ceea ce s-a întâmplat în zilele de după capturarea dictatorilor, a povestit recent despre blestemul familiei Ceaușescu asupra soldaților părtași la grozăviile acelor zile.

Ionel Boeru recunoaște că a avut probleme după ziua de 25 deembrie 1989

ASeară, la „Sinteza Zilei”, Ionel Boeru a vorbit din nou despre zilele de foc din Decembrie 1989, și mai ales după ziua fatidică de 25 , când a făcut parte din plutonul de exeuție al familiei Ceaușescu. Se vorbea imediat după acel moment de blestemul aruncat de cei doi dictatori asupra celor implicați în simulacrul de proces și execuția celor doi, Ionel Boeru recunoscând că inclusiv el ar fi avut probleme.

„Chiar am avut probleme, în sensul că a apărut invidia că am fost avansat de la gradul de căpitan la gradul de locotenent colonel. Eu mi-am văzut de carieră. Chiar am fost invitat de generalul Stănculescu să intru aghiotant la domnia sa şi am refuzat.

I-am zis nu sunt eu făcut să stau la telefon, mă duc de unde am plecat. Am avut probleme cu familia, cu soţia care la sfârșit s-a terminat cu divorţ. I-a fost frică să nu cumva copiii să pățească ceva şi avea dreptate. S-a intrat la mine în casă unde locuiam. Copiii mergeau la grădiniță.”, povestește Ionel Boeru.

„Probleme au avut şi ceilalți”

În acele zile grele, în afară de Ionel Boeru, au mai fost și alți soldați implicați. Îna fară de cei doi colegi ai săi, care au făcut parte din plutonul care i-a executat pe cei doi, au mai fost prezenți și soldați aflați în garnizoana de la Târgoviște, unde de altfel a fost reținut și ulterior executat Nicolae Ceaușescu și soția sa. Despre aceștia, coloneul în rezervă a povestit că ar fi avut, de asemenea, probeme după, unii dintre ei chiar îmbonăvându-se.

„Probleme au avut şi ceilalți. Au avut căderi psihice, dar şi-au revenit. După stresul post traumatic pe care îl ai la această misiune. Unul a făcut hepatită tip C. Tot cu generalul Stănculescu am rezolvat-o. A dat telefon şi i-am trimis medicamente la Sibiu şi acum este bine, mulțumesc lui Dumnezeu.

Generalul Stănculescu şi ministrul Apărării au avut grijă de noi, în modul bun al cuvântului”, a mai povestit Ionel Boeru, colonel în rezervă, la Sinteza Zilei de la Antena 3.

Sunt multe lucruri încă neelucidate ce s-au întâmplat în acele zile și încă se așteaptă și o sentință în „Dosarul Revoluției”, retrimis spre judecată la finele lunii octombrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI