Bill Gates este anchetat din nou. Detalii de ultimă oră despre problemele miliardarului

Bill Gates este anchetat din nou. Detalii de ultimă oră despre problemele miliardarului
Miliardarul a demisionat inainte ca ancheta sa fie terminata

Consiliul de administrație al Microsoft a anunțat joi că a angajat o firmă de avocatură externă pentru a investiga modul în care tratează hărțuirea sexuală. Consiliul de administrație a precizat într-un comunicat de presă că firma aleasă, Arent Fox, va efectua o analiză a politicilor sale privind hărțuirea sexuală și discriminarea de gen.

Bill Gates, implicat într-o nouă anchetă

Potrivit comunicatului de presă al consiliului, raportul Arent Fox va rezuma toate investigațiile de hărțuire sexuală inițiate împotriva membrilor consiliului de administrație al Microsoft și a echipei sale de conducere superioară.

Aceasta va include acuzațiile aduse împotriva lui Bill Gates, se arată în comunicat.

În mai 2021, membrii consiliului de administrație al Microsoft au deschis o investigație împotriva lui Gates în 2019, după ce o angajată a declarat că a avut o relație sexuală cu acesta.

„Microsoft a avut de-a face cu o plângere  în a doua jumătate a anului 2019, conform căreia Bill Gates a încercat să inițieze o relație intimă cu o angajată a companiei în anul 2000”, a spus Microsoft într-o declarație la acea vreme.

„Un comitet al consiliului a analizat problema, ajutat de o firmă de avocatură externă pentru a efectua o investigație amănunțită.

De-a lungul investigației, Microsoft a oferit un sprijin extins angajatului care a prezentat îngrijorarea”, a adăugat Microsoft.

Bill Gates a demisionat înainte de finalul investigației

Gates a demisionat din consiliul de administrație al Microsoft în 2020, înainte ca investigația să fie încheiată. Un purtător de cuvânt al lui Gates a declarat  că decizia sa de a demisiona „nu are nicio legătură cu această chestiune”.

Două surse New York Times au declarat că Gates a invitat o angajată la cină prin e-mail imediat după ce aceasta i-a făcut o prezentare.

Ancheta Arent Fox va „evalua măsurile care au fost luate pentru a trage la răspundere angajații, inclusiv directorii, pentru hărțuire sexuală sau discriminare de gen„, se arată în declarația consiliului.

Investigația a fost alimentată de o propunere a acționarilor, care a fost aprobată la adunarea anuală a acționarilor Microsoft din noiembrie, prin care se cerea o investigație „independentă și transparentă” privind acuzațiile de hărțuire sexuală și discriminare.

Rapoartele privind relațiile nepotrivite și avansurile sexuale ale lui Bill Gates față de angajații Microsoft nu au făcut decât să exacerbeze îngrijorările, punând sub semnul întrebării cultura stabilită de conducerea de vârf și rolul consiliului de administrație de a-i trage la răspundere pe cei vinovați”, se arată în propunere.

Revizuirea efectuată de Arent Fox se va încheia cu un raport de transparență care urmează să fie dat publicității angajaților, acționarilor și publicului în primăvara acestui an, a precizat consiliul de administrație.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI