Bilete de avion foarte ieftine pentru Grecia. Cât costă zborul dus-întors către Creta sau Zakynthos

de: Beatrice Dumitru
04 07. 2024

Mulți români își petrec vacanțele de vară pe litoral în afara țării, iar Turcia, Bulgaria și Grecia sunt destinațiile preferate. Dacă nu ți-ai planificat vacanța până acum și te decizi să mergi în Creta sau Zakynthos, poți alege să călătorești cu avionul pentru că biletele sunt ieftine. Află ce prețuri sunt.

Cât costă biletele de avion către Creta sau Zakynthos

Vacanțele la mare în timpul verii sunt, de obicei, destul de scumpe, dar chiar și așa românii preferă plajele însorite din Grecia, Turcia sau Italia. Atunci când ne facem planurile de concediu cei mai mulți dintre noi luăm în considerare, mai întâi, destinațiile accesibile, mai ales dacă avem un buget mai redus.

Dacă îți dorești să mergi în vacanță în Grecia, într-una dintre insulele Creta sau Zakynthos, poți alege să călătorești cu avionul. Trebuie să știi că biletele sunt foarte ieftine. Potrivit Skyscanner, pentru un zbor dus-intors către Chania (insula Creta) sunt două oferte: cu Ryanair – de la 58 de euro și cu Aegean de la 125 de euro.

De asemenea, pentru Zakynthos, cu WizzAir, un bilet costă de la 102 euro, în timp ce cu Aegean cel mai ieftin tichet este de la 215 euro.

Reguli noi pe plajele din Grecia în 2024

Grecia este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Europa, iar autoritățile elene au anunțat noi reguli care reglementează modalitatea în care o plajă poate fi ocupată de șezlonguri, precum și distanța dintre acestea și țărm.

Noua lege din Grecia impune ca doar 30% din suprafața fiecărei plaje să fie ocupată de șezlonguri. Restul de 70% trebuie să rămână liberă și accesibilă pentru turiștii care vor să stea pe prosop. În zonele protejate, această proporție va fi de 85%.

Mai mult, șezlongurile nu trebuie să fie foarte aproape de apă, ci la o distanță de patru metri, astfel încât, în caz de urgență, salvatorii să se poată deplasa fără probleme. Vor fi și unele locuri unde turiștii pot face plajă doar cu prosopul.

Pentru a se asigura că se respectă regulile, autoritățile elene vor folosi inclusiv drone care vor monitoriza plajele