Bijuteria din inima Capitalei unde arta și inovația arhitecturală se îmbină perfect. Este unică în Europa
În Capitala României se află multe destinații turistice unice în Europa. De fapt, Bucureștiul a fost votat ca fiind cel mai ieftin și căutat city break din toată Europa. În mijlocul orașului se află o adevărată bijuterie arhitecturală.
Teatrul deosebit din București, unic în Europa
În inima Bucureștiului se află un loc special, unic în Europa și cel mai probabil în toată lumea, unde arta și inovația arhitecturală se îmbină perfect pentru a crea un spațiu diferit de oricare altul.
Este vorba despre Teatrul Odeon, o bijuterie de pe Calea Victoriei, remarcabilă nu doar pentru spectacolele sale, ci și pentru o caracteristică care îl diferențiază la scară globală.
Este singura clădire de teatru din Europa și a doua la nivel mondial dotată cu acoperiș retractabil. Acest lucru simbolizează deschiderea și adaptabilitatea culturii românești, pe lângă faptul că aduce o gură de aer proaspăt spectacolelor.
Povestea din spatele acoperișului retractabil al Teatrului Odeon
Acoperișul retractabil al Teatrului Odeon transformă experiența de vizionare prin îmbinarea eleganței interioare cu seninătatea exterioară a cerului, un factor important care a captivat de-a lungul anilor admirația pasionaților de teatru, și nu numai.
Teatrul mai este cunoscut și sub numele de Majestic. A fost un punct important din punct de vedere cultural încă de la înființarea sa, care a avut loc în anul 1911. Construcția impresionantă a supraviețuit timpului și istoriei, devenind un simbol al inovației și rezistenței.
Mulți specialiști sunt de părere că această ingeniozitatea reprezintă viitorul arhitecturii și îmbogățește amestecul teatrului tradițional cu experiențele în aer liber.
Istoria Teatrului Odeon
Teatrul Odeon a luat naștere pe data de 25 decembrie 1911. După apariția sa au fost construite și aripile laterale independente, adică Hotel Majestic și corpul nordic, cu apartamente și magazine.
Clădirea a suferit o serie de modificări la jumătatea secolului trecut, precum amplificarea sălii, înălțarea scenei și introducerea unor corpuri de legătură cu aripile laterale peste cele două pasaje.
Din păcate, teatrul a fost afectat de către bombardamentele din anul 1945, având nevoie de reparații substanțiale. În anul 1974, Sala Comedia a Teatrului Național s-a transformat în Sala Majestic a Teatrului Giulești, iar denumirea actuală a venit abia în 1990, cea de Teatrul Odeon.