Beatrice Mahler, nou avertisment cu privire la valul patru al pandemiei. La ce riscuri sunt expuse persoanele nevaccinate dacă se infectează cu tulpina Delta

Beatrice Mahler, nou avertisment cu privire la valul patru al pandemiei. La ce riscuri sunt expuse persoanele nevaccinate dacă se infectează cu tulpina Delta
Beatrice Mahler, despre riscul valulul patru al pandemiei

Beatrice Mahler revine în atenția cetățenilor cu un avertisment îngrijorător pentru România. Pentru că tulpina Delta poate determina o creștere rapidă a cazurilor de Covid-19, managera de la „Marius Nasta”, atrage atenția asupra riscurilor pe care persoanele nevaacinate le au. Din păcate, în România există multe zone în care vaccinarea este aproape inexistentă, motiv pentru care, există riscul transmiterii comunitare.

Valul patru este aproape de țara noastră

După o perioadă de relaxări ale restricțiilor și de absență a avertismentelor din partea medicilor, frica apropierii valului patru al pandemiei i-a determinat pe specialiști să revină cu noi semnale de alarmă, menite să informeze cetățenii cu privire la ceea ce se poate întâmpla în România, nu peste foarte mult timp.

Medicul Beatrice Mahler, o figură reprezentativă în acest an al pandemiei, a oferit recent mai multe informații referitoare la viteza cu care se răspândește noua tulpină indiană.

Potrivit managerului de la „Marius Nasta”, tulpina indiană a lăsat efecte nedorite chiar și în țările în care populația este vaccinată anti-Covid-19 în procent mult mai mare.

„Valul patru devine o certitudine în foarte multe state care nu sunt foarte departe de România. Vedem Rusia, care se confruntă cu un val de infectări, Marea Britanie, Spania, începe să crească numărul de cazuri și în Italia și Germania, cu tulpina Delta, și se pare că sunt câteva focare și în Grecia.

E o realitate pe care o așteptam, probabil, cu toții, dar nu trebuie să uităm că și aceste state, care se confruntă acum cu acest val de infectări au populație vaccinată”, a declarat Beatrice Mahler, astăzi, la Digi24.

Cum acționează tulpina Delta în cazul persoanelor nevaccinate?

Beatrice Mahler a subliniat faptul că agresivitatea tulpinii Delta în rândul personelor nevaccinate este mult mai mare spre deosebire de alte tulpini, astfel că, persoanele care se infectează cu aceasta pot dezvolta forme și mai grave ale bolii, necesitând îngrijiri medicale mai ample.
Medicul a reamintit faptul că persoanele vaccinate pot transmite virusul mai departe, însă formele bolii la aceaste persoane sunt mult mai ușoare.

„Ce e bine în Marea Britanie este că persoanele infectate nu ajung să preseze sistemul de sănătate, pentru că formele de boală la persoanele vaccinate sunt mult mai ușoare.

Însă asta nu înseamnă că ele nu pot transmite infecția persoanelor nevaccinate, iar cei care sunt nevaccinați și au o infectare cu varianta Delta se pare că au nevoie de asistență medicală în procent mult mai mare decât la celelalte tulpini”, a adăugat medicul.

În continuare, Beatrice Mahler a făcut apel la persoanele nevaccinate, explicându-le în ce mare pericol se află multe zone ale României, acolo unde oamenii refuză să se imunizeze.

„(Valul patru – n.r.) cu siguranță poate fi mai sever dacă ajunge în localități unde rata de vaccinare este scăzută, unde nu reușim să convingem populația că vaccinul protejează, că până la urmă vaccinul salvează viața celui care este vaccinat și are acest bagaj de anticorpi.

Nu trebuie să ne relaxăm în această perioadă în care avem, într-adevăr, un număr foarte mic de cazuri, dar este îngrijorător ce se întâmplă în state unde populația este deja vaccinată și care ajung să se confrunte cu acest val de infectări„, a mai afirmat Beatrice Mahler, potrivit sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI