Beatrice Mahler, despre pericolul în care se află mii de pacienți: „Avem efecte secundare ale pandemiei”

Beatrice Mahler, despre pericolul în care se află mii de pacienți: „Avem efecte secundare ale pandemiei”
Beatrice Mahler, avertisment cu privire la efectele pandemiei Sursă foto: Inquam Photos/Virgil Simonescu

Medicul Beatrice Mahler vine cu informații noi referitoare la efectele negative ale pandemiei, dar în același timp, aduce vești bune cu privire la scăderea numărului de cazuri Covid-19. Potrivit managerului de la „Marius Nasta”, mai multe categorii de pacienți au de suferit în urma lipsei de tratament pentru afecțiunile deja existente, motiv pentru care, atenția medicilor și a autorităților trebuie să se îndrepte urgent către aceste cazuri.

Ce se întâmplă în secția ATI de la „Marius Nasta”

După o îndelungă perioadă de avertismente și supraaglomerare a secțiilor de Terapie Intensivă, medicul Beatrice Mahler le oferă românilor informații îmbucurătoare cu privire la cazurile de Covid-19. Potrivit renumitului medic, secția ATI găzduiește în prezent un număr de șase pacienți, ceea ce înseamnă că luminița de la capătul tunelului începe să se întrevadă.

Pe de altă parte, managerul d ela „Marius Nasta” trage un semnal de alarmă atunci când vine vorba de pacienții cu boli grave, dar care până acum, nu au putut di internați și tratați în spitale din cauza lipsei locurilor.

Beatrice Mahler avertizează cu privirea la creșterea numărului de pacienți cu boli precum tuberculoză și cancer pulmonar, care au nevoie urgentă de atenția medicilor specialiști.

„Lucrurile sunt foarte bune, aș putea spune. În acest moment, în „Marius Nasta”, în secția de Terapie Intensivă Covid sunt șase pacienți. De asemenea, numărul de pacienți care se internează cu Covid este tot mai mic.

Sper ca lucrurile să continue în această direcție și impactul pe care îl are această boală asupra nevoii de spitalizare a persoanelor infectate să fie tot mai mic, astfel încât direcționarea serviciilor de sănătate să fie către alte categorii de pacienți care au cu adevărat nevoie sau tot mai multă nevoie de internare în spital, pentru că avem efecte secundare ale pandemiei, avem cazuri de tuberculoză în creștere, avem pacienți cu cancere pulmonare care ajung târziu să fie diagnosticați.

Pentru ei, trebuie să creștem disponibilitatea medicilor”, a explicat managerul Institutului Marius Nasta, duminică, la B1 TV.

Cât de importantă este vaccinarea populației

Beatrice Mahler le recomandă cetățenilor să se vaccineze în număr mare, în toate zonele țării, astfel încât, presiunea din sistemul sanitar să dispară, iar medicii să se poată concentra asupra acestor cazuri grave cu care se confruntă semenii noștri.

“Nu o putem face decât dacă persoanele care au nevoie de vaccin înțeleg că este o soluție pentru noi imunizarea și, practic, decompresiunea sistemului de sănătate și a spitalelor, astfel încât noi, cei care suntem acolo, să putem să ne ocupăm și de alte categorii de pacienții. (…)

Sunt convinsă că, dacă menținem actualul ritm de scădere a numărului de infectări și vom convinge, și vom ajunge cu campania de vaccinare în toate zonele în care accesul la servicii de sănătate este mai dificil, lucrurile vor merge într-o direcție bună”, a adăugat medicul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI