18 oct. 2021 | 13:34

Beatrice Mahler, avertisment sumbru cu privire la situația dramatică din spitale: „Prezenţa unui pat şi a unui concentrator de oxigen devin insuficiente”

Sănătate
Beatrice Mahler, avertisment sumbru cu privire la situația dramatică din spitale:
Beatrice Mahler, manager "Marius Nasta"

Managerul de la “Marius Nasta” trage un nou semnal de alarmă după ce situația din spitale a devenit insuportabilă. Din păcate, medicii și aparatele nu mai fac față numărului mare de pacienți în stare gravă, astfel că valul patru este mult mai agresiv față de cel anterior.

Starea pacienților se înrăutățește în primele 24 de ore de la internare

Infecția cu Covid-19 se agravează de la zi la zi, astfel că fiecare zi pierdută reprezintă o șansă în minus pentru a câștiga lupta cu boala. Medicul Beatrice Mahler atenționează asupra faptului că degradarea stării de sănătate a pacientului în 24 de ore este foarte ridicată, astfel că patul de la ATI și un concentrator de oxigen nu mai sunt suficiente pentru a face față situației grele în care se află.

„Suntem într-o situaţie extrem de dificilă în spitale, avem foarte mulţi pacienţi internaţi, dar nu acest lucru este poate cel mai important, ci faptul că formele pe care le prezintă și pacienţii din secţie sunt extrem de severe, pacienţi care necesită debit mare de oxigen şi nu ajunge de multe ori sau de cele mai multe ori la cei care au formă evolutivă. Prezenţa unui pat şi a unui concentrator de oxigen devin insuficiente pentru evoluţia din primele 24 de ore de la momentul internării.

Azi-dimineaţă, din 100 de pacienţi prezenţi în secţie doar doi aveau necesarul de oxigen sub 10 litri, ceilalţi aveau necesarul de oxigen foarte mare şi consumul de oxigen a crescut extrem de mult. Avem cantităţi uriaşe. Practic, faţă de valul 3, am triplat consumul de oxigen în acest moment”, a arătat medicul Beatrice Mahler, sâmbătă, la Digi24.

Cât de mare este pericolul de incendii în spitale

Medicul Beatrice Mahler a fost întrebată de pericolele izbucnirii unui incendiu în spitalul pe care îl conduce, având în vederea cantitatea extrem de mare de oxigen din ATI. Aceasta nu a exclus această posibilitate, însă a dat asigurări cu privire la faptul că există controale de specialitate periodic, iar angajații spitalului respectă cu seriozitate toate normele de protecție și procedurile specifice.

„În acest moment cei de la IGSU au controale în secţiile secțiile de Terapie Intensivă, practic, au o discuţie cu personalul din spital de mai multe ori pe zi, să verificăm şi să reverificăm faptul că procedura este respectată, deschiderea geamurilor periodic. Pentru că avem unitatea mobilă în curte, beneficiem şi de sprijinul IGSU cu o unitate de pompieri care este prezentă acolo. Oarecum, aceste măsuri suplimentare ne creează o stare de confort care pot să spun că a lipsit în trecut”, a adăugat managerul.

 

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu Guda
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Capital.ro
Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur explică motivul pentru care se circulă extraordinar de bine
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
România, OBLIGATĂ să mărească taxele și impozitele. Ce biruri li se mai pun românilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro