Beatrice Mahler, anunț trist după ultima decizie a Guvernului: ‘Nu putem face față în spitale’

Beatrice Mahler, anunț trist după ultima decizie a Guvernului: ‘Nu putem face față în spitale’
Beatrice Mahler a transmis un semnal de alarmă

Beatrice Mahler a vorbit despre situația gravă din spitale. Managerul Institutului ‘Marius Nasta’ din Capitală a făcut un anunț care o să îi îngrijoreze pe majoritatea românilor, ținând cont că în ultimele zile numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 a crescut.

Beatrice Mahler, despre situația spitalelor din București

Beatrice Mahler a anunțat că nu mai există spațiu la secția ATI, paturile ocupându-se pe seară, chiar dacă la prânz mai existau 17 locuri libere. Managerul Institutului ‘Marius Nasta’ din București a transmis un semnal de alarmă, explicând că situația este una gravă.

„Situaţia e gravă. Nu ne aşteptam să ajungem aici. Locurile se ocupă foarte repede, azi aveam 17 locuri libere, iar acum avem toate locurile ocupate.

Urmează o noapte fără niciun loc. Nu e o situaţie care să ne ofere confort. Cazurile care vin de acasă sunt cu insuficienţă respiratorie severă.”, a declarat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler: ‘Ne blocăm cu totul’

Un nou proiect de lege care se referă la obligativitatea certificatului verde pentru personalul medical este pus în dezbatere de către Ministerul Sănătății. Managerul de la Marius Nasta a vorbit și despre această situație, explicând că nu o să se mai facă față în spitale dacă pleacă medici.

Mai mult, Beatrice Mahler a explicat că oamenii care s-au infectat cu Covid-19 o să aibă de suferit în cazul în care o să existe un deficit de personal medical în spitale.

„85% din medici vaccinaţi în spital. La asistente e un procent de circa 60%, iar la infirmiere cam de 40%. Nu, nu putem face faţă dacă ne pleacă medici. Ne blocăm cu totul. Problema e că pacientul Covid tot va veni la spital pentru că se luptă pentru fiecare zi din viaţa lui.

Cel care va suferi va fi pacientul cu boală cronică. Va fi pus să aştepte pentru că avem acelaşi personal, aceleaşi paturi limitate.

Realitatea pe care o trăim nu ne bucură. Delta s-a adaptat la acest tip de vaccin. Avem o populaţie susceptibilă de a face infecţia, singurul lucru bun pe care-l avem e că cei vaccinaţi au şanse de a rezista mai mari.”, a adăugat Beatrice Mahler.

În proiectul dezbătut de Ministrul Sănătății este menționat că personalul din cadrul unităților sanitare o să aibă obligația să prezinte un certificat digital UE pentru a continua activitatea în contextul pandemic.

Astfel, dacă certificatul Covid-19 nu o să fie prezentat, contractul de muncă poate să fie suspendat pe o perioadă de 30 de zile, iar apoi poate să înceteze din drept.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI