Beatrice Mahler a făcut anunțul zilei: ”Spitalele Covid, pe jumătate goale în Capitală”

Beatrice Mahler a făcut anunțul zilei: ”Spitalele Covid, pe jumătate goale în Capitală”
Beatrice Mahler, anunț despre spitalele Covid din Capitală: sunt pe jumătate goale

Beatrice Mahler a anunțat că spitalele Covid sunt pe jumătate goale în Capitală, motiv pentru care se dorește revenirea la activitatea normală, măcar parțial. „Este cea mai bună situație de la începutul verii lui 2020 încoace.”

Anunțul lui Beatrice Mahler: „Spitalele Covid, pe jumătate goale în Capitală”

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din București și medic cooptat în campania de promovare a vaccinării, a declarat la Digi 24 că perioada pe care o traversăm este cea mai bună din vara anului 2020 încoace.

„A scăzut numărul internărilor, pacienții care ajung au majoritatea forme moderate de afectare, astfel că proporția cazurilor moderate reprezintă jumătate din total. Este un lucru bun. În ultimele două săptămâni avem locuri în ATI Covid. Această situație am mai avut-o în Nasta doar la începutul verii lui 2020”, a declarat medicul.

Cum explică numărul de cazuri severe?

„Este o direcție a pandemiei din România. Este bine că sunt mai puține cazuri. O parte din efecte se explică prin regulile respectate, de modalitatea prin care oamenii au înțeles că sistemul de sănătate are nevoie de ajutorul lor. Masca purtată și distanțarea au dus la aceste rezultate. Sper să menținem acest trend.”

În ceea ce privește vaccinarea cadrelor medicale din spital, Mahler a susținut că cei care nu s-au imunizat în prima etapă din diferite motive, s-au înscris acum pe listă, așa că se va ajunge ca 95% din personalul medical să fie vaccinat.

Vaccinarea continuă și cu serul AstraZeneca

În România a ajuns ieri o tranșă din acest vaccin, iar astăzi dozele sunt distribuite în centrele din țară. Acum avem la dispoziție trei seruri anti-COVID-19. Până în momentul de față, peste 100.000 de persoane s-au programat pentru a se putea vaccina cu acest nou ser. De pe data de 15 februarie se va da startul la vaccinarea cu AstraZeneca.

Acesta este recomandat persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani. În prezent, ne aflăm în a doua etapă de vaccinare, unde au prioritate persoanele vârstnice și cele cu boli cronice. În țară avem trei vaccinul: Pfizer, Moderna și AstrZeneca. Una din diferențele dintre acestea este timpul la care se face rapelul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI