Băutura recomandată de specialiștii Harvard pentru a preveni îmbătrânirea. Are numeroase beneficii

de: Andreea Vînătoru
01 02. 2024

Majoritatea persoanelor își doresc să fie veșnic tinere, în special femeile, care evită să-și dezvăluie adevărata vârstă atunci când sunt întrebate. Specialiștii au dezvăluit că o băutură poate preveni efectele vizibile ale îmbătrânirii. Este vorba despre cafea! Se estimează că 70% dintre spanioli consumă cafea la prima oră a dimineții. Însă ei prepară cafeaua cu un ingredient minune! Află ce este bine să adaugi în cafea dimineața!

Cum putem preveni îmbătrânirea?

Adăugarea condimentelor în cafea poate oferi arome noi, dar poate aduce și anumite beneficii pentru sănătate. Acestea îți pot asigura o stare de bine pentru tot restul zilei și, mai mult de atât, poate susține organismul să lupte împotriva inflamațiilor.

Specialiștii de la Harvard recomandă să adăugăm turmeric în cafeaua de dimineață. Așadar, dacă vreți să preveniți efectele îmbătrânirii și să întăriți sistemul imunitar, adăugați o linguriță din acest condiment galben. Experții susțin că aroma ușor picantă a turmericului se potrivește perfect în cafea.

Specialiștii de la Harvard recomandă cafeaua cu turmeric

Cafeaua cu turmeric se prepară extrem de simplu. Turmericul este un condiment cu proprietăți medicinale folosit de mii de ani, atât pentru aroma sa intensă, cât și pentru beneficiile sale uimitoare. Acest condiment este folosit și bucătăria indiană destul de des.

Turmericul conține curcumină, care are efecte antiinflamatorii și poate avea proprietăți de calmare a durerii.

Adăugat în cafea, acest condiment transformă băutura într-una cu efecte antiinflamatoare și analgezice. De asemenea, această băutură îmbunătățește digestia, are acțiune hepatoprotectoare și detoxifiantă și este adjuvant în tratamentul bolilor autoimune.

Citește și: Ingredientele magice pe care să le adaugi în cafea. Va ieși foarte aromată

Beneficiile și proprietățile turmericului

Turmericul, cunoscut sub numele de șofran indian sau condiment auriu, este o plantă care crește în Asia și America Centrală și este recomandată de mai mulți experți, precum dr. Perricone, responsabil cu alimentația Reginei Letizia.

Ei au susținut chiar utilizarea acestuia de la Harvard Health Publishing al Departamentului de Nutriție al Școlii de Sănătate Publică Harvard dedicată furnizării de informații de calitate despre alimente și nutriție.

De mii de ani a fost folosit ca condiment pentru a aroma alimentele datorită aromei sale ușor picante, care a fost încorporat în diferite băuturi și a fost folosit în medicina ayurvedică pentru a trata inflamația cronică, bolile de piele, răni și afecțiuni digestive. și afectiuni hepatice.

Atunci medicina occidentală a început să studieze turmericul ca agent analgezic și de vindecare, pentru că avea următoarele proprietăți:

  • Antiinflamator:  reduce agravarea pe care o simt persoanele cu artrită în articulații.
  • Analgezic: unele studii susțin că ar putea funcționa ca ibuprofenul la persoanele cu artrită la genunchi.
  • Îmbunătățește sănătatea ficatului: datorită componentelor sale hepatoprotectoare, servește la eliminarea pietrelor din vezica biliară și la promovarea drenajului hepatic.
  • Reducerea riscului de cancer: conține cel puțin zece componente anticancerigene, printre care se remarcă curcumina și beta-carotenii.
  • Îmbunătățește digestia: remediu natural foarte eficient pentru tulburările de stomac, previne aciditatea și calmează arsurile la stomac, previne flatulența și colicile intestinale.

Citește și: Cea mai sănătoasă plantă din lume. Foarte puțini români o consumă, din păcate