Băutura pe care nu trebuie să o consumi seara. Din cauza ei nu mai dormi
Ce băutură nu trebuie să consumi seara. Multe persoane au acest obicei de a consuma băutura seara, însă constată că nu vor putea să mai adoarmă. Întrucât această băutură este un antioxidant foarte bun pentru organismul uman, ea poate provoca schimbări bruște ale glicemiei și poate cauza insomnie pe termen destul de lung, dacă este consumată seara.
Băutura pe care nu trebuie să o consumi seara
Băutura pe care nu trebuie să o consumi seara este ceaiul verde. Deși acest ceai are numeroase beneficii pentru organismul uman, medicii avertizează în ce privește efectele negative pe care le poate avea, dacă se exagerează cu băutura. Dacă bei ceai verde seara, cel mai probabil nu vei mai putea adormi și vei face noapte albă.
Însă dacă ceaiul verde este băut ziua, are multe beneficii asupra organismului uman, te ajută să scapi de kilogramele în plus, îmbunătățește controlul glicemic și te protejează împotriva cancerului.
Ceaiul verde reduce și riscul de a te confrunta cu boli cardiace și te ajută la buna funcționare a creierului. Cu atât mai mult, ceaiul verde joacă un rol esențial în arderea grăsimilor, cele mai multe persoane îl consumă atunci când țin dietă. El ajută la înlăturarea respirației urât mirositoare și ajută la prevenirea diabetului de tip 2.
Cu toate că are multe beneficii, ceaiul verde are și contraindicații. Medicii nu îl recomandă în cazul copiilor, dar nici pentru femeile însărcinate sau cele care se află în perioada de alăptare.
Ceaiul verde, unul dintre cele mai puțin procesate tipuri de ceai
În plus, dacă te confrunți cu anemie, nu este indicat să bei acest ceai. De asemenea, ceaiul verde poate agrava anxietatea și poate produce bătăi neregulate ale inimii. Ceaiul verde mai poate conduce la boli de ficat ori chiar la creșterea tensiunii arteriale.
Ceaiul verde este originar din China și India, fiind apreciat la nivel mondial pentru beenficiile sale, motiv pentru care este cea mai consumată băutură după apă. Cu toate acestea, 78 % dintre ceaiurile consumate la nivel global sunt negre și numai aproximativ 20 % sunt verzi.
Trebuie să mai știi că toate tipurile de ceai verde sunt preparate din frunzele uscate ale Camellia sinensis, denumită și arborele de ceai. Tipul de ceai verde depinde de nivelul de oxidare a frunzelor.
Ceaiul verde este unul dintre cele mai puțin procesate tipuri de ceai, fiind bogat în antioxidanți și în polifenoli. Ceaiul verde are mulți antioxidanți benefici pentru sănătate.