Băutura pe care Lidia Fecioru o recomandă. Așa nu mai mergi des la toaletă

Băutura pe care Lidia Fecioru o recomandă. Așa nu mai mergi des la toaletă
Regăsim în natură aproximativ tot ce avem nevoie pentru o sănătate bună

De cele mai multe ori regăsim în natură aproximativ tot ce avem nevoie pentru o sănătate bună. Deși folosim fructele, uneori inclusiv acestea, dar și cozile lor, le putem folosi în diferite forme. Conform Lidiei Fecioru, crenguțele de vișin ne pot face extrem de bine, dacă le folosim sub formă de ceai. Ne poate ajuta dacă avem vezica urinară hiperactivă. Citește în continuare și află despre băutura pe care Lidia Fecioru o recomandă.

Ceaiul din crenguţe de vişin, vindecă vezica urinară hiperactivă

Poate ai auzit, sau poate nu, dar ceaiul din crenguțe de vișin mulți oameni îl consumă pentru gustul său grozav. Dar, pe lângă asta, funcționează și ca detoxifiant, ajutând la curățarea sistemului nostru digestiv. Îmbunătățește sistemul nostru imunitar, deoarece are proprietăți antiinflamatorii și, de asemenea, menține un control al sănătății foarte bun.

Ceaiul, nu este doar sănătos și hidratant, ci ajută la alcalinizarea fluidelor și țesuturilor organismului, contribuind la prevenirea bolilor și la reducerea durerilor musculare post-exercițiu prin echilibrarea nivelului de aciditate. Mergând mai departe, conform celor declarate de Lidia Fecioru, ceaiul din crenguțe de vișin mai este bun la ceva:

„Am tot auzit multă lume că suferă de vezică hiperactivă, că nu poate ţine urina şi noaptea ies afară de foarte multe ori. E vorba şi de bărbaţi, şi de femei.

Pentru asta, există o reţetă foarte simplă: un ceai din crenguţe de vişin. Ne dăm seama că vişinul ne ajută la foarte multe: şi codiţele de vişin, şi sâmburii de vişin, şi crenguţele de vişin.

Pentru prepararea reţetei, se rup crenguţele de vişin mai tinerele, se spală cu apă caldă, chiar fierbinte, apoi se rup să aibă cam 10 centimetri şi se pun într-un ceainic. Turnăm un strat de apă de patru ori mai gros decât cel de crenguţe.”, spune Lidia Fecioru la Antena 3 CNN.

Alte tratamente naturiste pentru vezica urinară hiperactivă

Vezica urinară hiperactivă este o problemă urinară comună, dar adesea ascunsă. Din păcate, această afecțiune este întâlnită la 60% dintre oameni. Această afecțiune este de două feluri, conform specialiștilor:

  • Vezica urinară hiperactivă uscată – este atunci când simțiți nevoia de a urina frecvent, dar nu se întâmplă nimic până când nu ajungeți la toaletă.
  • Vezica urinară hiperactivă umedă –  înseamnă că pot apărea mici sau mari scurgeri de urină înainte de a ajunge la baie.

În amblele cazuri simptomele nevoia de a urina de mai mult de opt ori pe zi sau trezirea mai mult de o dată pe noapte, nevoie puternică de a merge la toaletă chiar dacă nu ați consumat mult lichid și incontinență urinară.

În afară de ceaiul din crenguțe de vișin, recomandat de Lidia Fecioru, mai sunt și alte plante care pot ajuta la rezolvarea acestei afecțiuni, după cum urmează:

Crataeva, folosită încă din antichitate

Crataeva este o plantă indiană cu o istorie îndelungată – ajută veziculele încă din secolul al VIII-lea î.Hr. Crataeva este echivalentul pe bază de plante al unui antrenament pentru vezica urinară.

Utilizarea acestei plante timp de 6-12 săptămâni crește tonusul mușchilor netezi ai vezicii urinare și reduce, de asemenea, urina reziduală.

Molidul, un remediu pentru vezica urinară hiperactivă

Mullein este benefic pentru tipul de OAB care provoacă incontinența urinară asociată cu menopauza. Acesta întărește sfincterul vezicii urinare care poate slăbi în stările de estrogen scăzut.

Coada-calului îți ameliorează afecțiunea 

Coada-calului nu numai că conține mineralul siliciu, dar ajută organismul să utilizeze siliciul mai eficient. Siliciul este un mineral necesar pentru un țesut conjunctiv puternic. Dacă aveți unghiile slabe, părul fragil sau densitatea minerală osoasă scăzută împreună cu vezica urinară hiperactivă, această plantă poate ajuta la întărirea țesutului conjunctiv al vezicii urinare. De obicei, aș combina-o cu Buchu sau Crataeva pentru o rețetă rotundă.

Ceaiul verde te ajută la vezica urinară hiperactivă

Ceaiul verde poate părea o includere ciudată, având în vedere că acesta conține cofeină. Totuși, conținutul de cofeină este de aproximativ ¼ din cel al unei cafele de tip espresso. Cercetările susțin ceaiul verde ca strategie preventivă pentru vezica urinară hiperactivă.

În 2011, Institutul de cercetare Curtin Health Innovation Research Institute a colaborat cu cercetători japonezi pentru a evalua efectele ceaiului verde la femeile japoneze cu vârste cuprinse între 40 și 75 de ani. Cele care au băut patru sau mai multe cești, echivalentul a aproximativ 600-700ml, pe zi au fost mai puțin predispuse la scurgeri urinare.

Concluzie

Deși pare o afecțiune banală, vezica urinară hiperactivă ne poate crea mari probleme. Acum că știi ce poate face ceaiul din crenguțe de vișin, precum și celelalte plante, dacă ai o astfel de afecțiune, poate ar fi cazul să încerci și tu aceste remedii naturiste.

Urmăriți Playtech.ro și pe