Barem și rezolvarea subiectelor la Limba și literatura română. Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă

Barem și rezolvarea subiectelor la Limba și literatura română. Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă
BAC sesiunea de toamnă 2021: barem Limba și Literatura Română

Sesiunea de toamnă din cadrul examenului de Bacalaureat 2021 a început azi, 16 august. Prima probă susținută de elevii înscriși în această sesiune este la Limba și literatura română.

BAC sesiunea de toamna 2021: barem și rezolvare Limba și literatura română

Sesiunea de toamnă din cadrul Bacalaureatului 2021 a început astăzi cu proba la Limba și literatura română. Conform calendarului Ministerului Educației, rezultatele finale urmează să apară în dreptul elevilor în data de 31 august, până la orele 12:00.

Tot în acea zi pot fi făcute contestațiile în intervalul orar cuprins între 12:00 – 18:00, în format fizic și electronic. Rezultatele după reevaluarea lucrărilor în cauză vor fi comunicate în cursul zilei de vineri, 3 septembrie.

  • Baremul și subiectul oficial vor fi publicate AICI imediat cum vor fi făcute publice.

Probleme scrise la fiecare materie obligatorie încep la orele 09:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la 08:30. Toate sălile dispun de profesori supraveghetori și de camere funcționale de supraveghere video și audio.

Calendarul probelor

16 august 2021 Limba și literatura română – proba scrisă
17 august 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
18 august 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
19 august 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă
23-24 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba va fi echivalată, nu se susține)
25 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba va fi echivalată, nu se susține)
26 – 27 august 2021 Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba va fi echivalată, nu se susține)
30 – 31 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba va fi echivalată, nu se susține)

Anunțul ministrului Educației

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că nu se va organiza o sesiune specială de bacalaureat pentru absolvenții care sunt în carantină în perioada examenului. Acesta a anunțat încă din prima sesiune că pentru aceștia este valabilă variata a doua din toamnă, odată cu cei picați.

Elevii care au dat examenul de BAC anul acesta nu vor mai fi nevoiți să susțină probele de competențe lingvistice de comunicare în limba română, cele de comunicare în limba maternă, competențele digitale și într-o limbă străină.

„Pentru anul școlar 2020 – 2021, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, probele de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiată pe parcursul învățământului liceal și probele de evaluare a competențelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență”,
Ministerul Educației