Bărbatul prins cu amanta în Gorj riscă închisoarea sau amendă. Polițiștii, măsuri legale în acest caz

Bărbatul prins cu amanta în Gorj poate fi tras la răspundere, potrivit Codului Penal

Bărbatul prins cu amanta în Gorj riscă închisoarea sau amendă, potrivit prevederilor Art. 304 din Codul Penal din 1968, cu privire la infracțiunile contra familiei. Aceste lucruri se pot întâmpla în cazul în care soția înșelată va depune plângere.

Bărbatul prins cu amanta în Gorj poate fi tras la răspundere, potrivit Codului Penal

O femeie din Gorj și-a surprins soțul în timp ce o înșela cu o altă femeie, în mașină, i-a filmat pe cei doi, iar imaginile au ajuns pe rețelele de socializare și au devenit viral. Deși multă lume nu știe că acest lucru este posibil, soțul infidel poate fi tras la răspundere în fața legii pentru fapta sa și riscă să ajungă la închisoare.

Art. 304 din Codul Penal din 1968 cu privire la infracțiunile contra familiei prevede pedepsele care pot fi aplicate în cazul în care s-a comis adulter. Soții infideli pot primi amendă și pot chiar să ajungă în spatele gratiilor. Aceste pedepse se aplică, totuși în anumite condiții. Iată ce prevede legea:

Art. 304, Codul Penal din 1968: „Fapta persoanei căsătorite de a avea relații sexuale afară de căsătorie se pedepsește cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.

Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a soțului nevinovat.

Soțul nevinovat poate cere oricând încetarea urmăririi penale sau a procesului penal, iar după rămânerea definitivă a hotărârii, încetarea executării pedepsei.

Proba adulterului se poate face numai prin procesul-verbal de constatare a infracțiunii flagrante sau prin scrisori care emană de la soțul vinovat.

Urmărirea sau procesul penal încetează și în caz de moarte a soțului care a făcut plângerea, precum și în caz de anulare a căsătoriei soțului vinovat.

Urmărirea penală nu poate începe dacă fapta a fost comisă după îndemnul sau încurajarea celuilalt soț, sau dacă viața conjugală era întreruptă în fapt și soții trăiau despărțiți.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI