Bărbatul care a provocat incendiul de la Parlamentul României a fost prins. A dezvăluit polițiștilor motivul pentru care a recurs la acest gest

de: Violeta Badea
18 09. 2024

Un bărbat a provocat un incendiu la Palatul Parlamentului, marți, 17 septembrie, în zona de intrare a vizitatorilor. În urma incidentului, aproximativ 300 de persoane au fost evacuate. Individul a reușit să fugă, dar a fost prins de polițiști după câteva ore și reținut pentru 24 de ore. Motivul gestului său a fost dezvăluit în timpul audierilor.

Incendiul de la Parlament, 300 de persoane evacuate

Marți, 17 septembrie 2024, un incendiu a izbucnit în Palatul Parlamentului, într-un magazin de suveniruri din zona destinată vizitatorilor, în Sala Constantin Brâncuși.

Potrivit primelor informații oferite de autorități, un bărbat a aruncat o substanță inflamabilă asupra unor bunuri, provocând focul. Incidentul a fost rapid adus sub control de forțele de intervenție, dar a necesitat evacuarea a aproximativ 300 de persoane care se aflau în clădire.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, dar evenimentul a ridicat mari îngrijorări legate de securitatea instituției. În urma incendiului, poliția a început imediat căutările pentru identificarea și prinderea suspectului, care a reușit să fugă de la locul faptei.

Bărbatul a fost prins după 10 ore de căutări

După mai bine de 10 ore de investigații, polițiștii din Capitală, cu ajutorul mai multor structuri, au reușit să-l identifice și să-l captureze pe bărbatul care a provocat incendiul.

El a fost găsit într-un hotel din sectorul 4 al Bucureștiului, aproape de miezul nopții. Suspectul, un bărbat de 56 de ani din Vaslui, nu a opus rezistență și a fost dus la Secția 11 de Poliție pentru a fi amprentat și ulterior transferat la Secția 17, unde a fost audiat.

Poliția Capitalei a mulțumit cetățenilor și presei pentru ajutorul acordat în capturarea suspectului, mulți dintre aceștia semnalând prezența bărbatului în diferite locații din oraș.

”A fost surprins că a fost depistat atât de repede de polițiști și a cooperat fără a opune rezistență”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, potrivit digi24.ro.

Citește și Atac în Parlamentul României. Un echipaj SMURD a intervenit de urgență, după ce un bărbat ar fi încercat să incendieze clădirea!

De ce a incendiat bărbatul Palatul Parlamentului

Potrivit primelor declarații date polițiștilor, bărbatul nu a avut intenția de a răni pe cineva, ci a vrut să provoace daune unei instituții fundamentale a statului. Gestul său a fost descris ca o încercare de a distruge bunuri prin incendiere, iar aceasta este o faptă care se pedepsește cu închisoarea între 2 și 7 ani.

Anchetatorii continuă să investigheze circumstanțele care au dus la declanșarea acestui gest, dar din primele date reiese că bărbatul a acționat în urma unui conflict spontan. În ciuda gravității faptei, el a colaborat cu autoritățile în timpul audierilor, oferind detalii despre incident și motivele sale.

Incidentul a pus din nou în discuție măsurile de securitate ale Palatului Parlamentului, însă Jandarmeria a precizat că bărbatul nu a pătruns în zonele securizate ale clădirii, fiind o acțiune desfășurată în spațiul liber de acces pentru vizitatori.

Citește și Cât costă factura la curent pentru Casa Poporului. Palatul Parlamentului are cheltuieli uriașe doar pentru întreținere!