9 lucruri de care se tem bărbații. Cei mai mulți nu vor să recunoască

de: Andrei Simion
18 05. 2019

Și bărbații sunt vulnerabili, chiar dacă femeile îi consideră, de multe ori, fără griji și insensibili. Au mai multe puncte vulnerabile dar despre care discută foarte rar spre deloc. Unele probleme țin de aspect, altele – de atitudine. Vor să impresioneze prin aspect, dar și prin istețime. Și știu că lipsa părului sau burta îi pot dezavantaja clar în fața doamnelor. Dar nu acestea sunt singurele probleme care îi pun pe gânduri pe bărbați. Ar fi cel puțin 9 astfel de aspecte, rezumate de Sfatulpărinților.ro.

1 Bărbații sunt preocupați de aspect în proporție mult mai mare în prezent comparativ cu anii 2000 sau 1990. Nu vor să pară nici prea firavi, dar nici nu vor să fie grăsuți și cu burtă. Un aspect plăcut le garantează măcar jumătate din succesul în fața domnișoarelor. Ei știu asta, așa că grija pentru cum au corpul e, de cele mai multe ori, prima pe lista problemelor.

2 Statutul social. Pentru bărbați e important să poată asigura venituri suficiente pentru a întreține, eventual, și o iubită cu apetit pentru cumpărături. Chiar dacă pentru multe femei nu contează contul, e important pentru un bărbat să poată oferi siguranță și confort financiar, mai ales dacă intenționează să-și întemeieze o familie.

Bărbații și înălțimea. Cât de important e să pară „macho de neclintit”?

3 Înălțimea e un alt factor de stres pentru bărbați. Femeile sunt atrase de bărbații mai înalți. Masculii au de luptat cu un stereotip: un bărbat atrăgător este înalt și puternic. De cele mai multe ori, reușesc să scape de acest complex, odată apărută partenera potrivită ca înălțime.

4 Un punct slab pentru bărbați poate fi manifestarea geloziei. Orice povestire a partenerei despre un alt bărbat îi poate enerva. Pentru a evita reacții extreme, partenerele au nevoie de răbdare pentru a duce muncă de lămurire.

5 Convinși că femeile caută doar bărbați experimentați, profesional și în relațiile amoroase, masculii sunt preocupați să dea senzația de siguranță, de macho care nu poate fi clintit. Prea multă siguranță îi poate dezavantaja, însă, în fața posibilelor partenere care preferă bărbați cu o experiență medie.

Chelia și exprimarea sentimentelor, factori de stres

6 Părul poate fi un stres permanent pentru bărbați. Lipsa podoabei capilare, mai ales la vârste tinere, îi face nesiguri pe parteneri. Apoi, ar mai fi problema părului corporal, considerat un simbol al masculinității. E preferabil cu sau fără? Cheia rămâne la parteneră.

7 Bărbații pot fi la fel de preocupați de alimentație ca femeile. Îngrijorați de modul în care arată, mulți încep cure de slăbire. Gândul că trebuie să arate cât mai bine pentru partenere îi ajută să țină diete.

8 Considerați latura insensibilă dintr-un cuplu, bărbații au nevoie de afecțiune și apreciere la fel de mult ca femeile. Se străduiesc din răsputeri să mențină o relație și uneori au nevoie de ajutor.

9 Un alt factor de stres pentru bărbați este modul de exprimare a emoțiilor. Cei mai mulți își țin în frâu emoțiile, pentru că așa au fost educați. O bună comunicare cu partenera îi ajută să exprime mai ușor ce simt fără să se simtă judecați pentru lipsa de bărbăție.