Bărbat mort de 2 ani, amendat pentru că a ieșit după ora 23. Explicația revoltătoare a Poliției

Bărbat mort de 2 ani, amendat pentru că a ieșit după ora 23. Explicația revoltătoare a Poliției
Eroarea unui polițist devenită virală

Nu de puține ori au fost cazurile unor erori, unele devenind de-a dreptul hilare. Cazul din Râșnov poate intra în categoria erorilor hilare, dar și în categoria ”Dorel”. Asta după ce un bărbat mort de doia ani a fost amendat de poliție.

Eroarea unui polițist devenită virală

Conform normelor de pandemie în vigoare, după ora 23:00 Poliția locală, și nu numai, are dreptul de a ne sancționa cu amenzi, consistente, dacă suntem prinși fără justificare pe străzi. Aparent acesta a fost și cazul devenit viral pe rețelele de socializare, într-o localitate din România. În orașul Râșnov, în data de 24 ianuarie, Poliția locală a suprins un cetățean pe stradă, noaptea, după ora 23:00. Până aici nimic deosebit.

Partea hilară vine de-abia după. La câteva zile după acest moment amenda ajunge în cutia de scrisori a fratelui celui oprit de poliție în noaptea cu pricina. Din nefericire, cel care a descoperit amenda în cutia poștală a constatat că cel amendat nu era el, ci fratele, decedat în urmă cu doi ani. De-aici în colo începe partea și mai bizară.

”În seara zilei de 23 ianuarie 2021, la ora 23.20, a fost surprins pe strada Vlad Ţepeş fără a deţine asupra sa declaraţia pe propria răspundere, încălcând prevederile Legii 55/2020.”, scria pe procesul verbal primit.

Un singur detaliu corect pe procesul verbal

Pe procesul verbal trimis de către Poliția locală la adresă erau greșite numele celui amendat și numărul cărţii de identitate şi CNP-ul. Conform Asociaţiei pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM) Braşov, cei care au relatat incidentul, singurul lucru corect iind doar adresa la care a și ajuns amenda. În realitate cel amendat era chiar fratele care a găsit la cutie procesul verbal. Nimeni nu își poate explica cum polițistul local a reușit să facă o asemenea gafă, demnă de Dorel.

„Poliția locală Râșnov a sancționat contravențional un mort! Abuz, bătaie de joc sau pur și simplu prostie!? Poliția locală Râșnov a identificat la data de 23.01.2021, în orașul Râșnov, pe numitul DIHOIU VASILE circulând, în jurul orelor 23 pe strada Vlad Țepeș, fără a avea asupra sa declarația pe proprie răspundere!

Oau! Pentru acest fapt DIHOIU VASILE a fost sancționat contravențional! Foarte bine! problema este că DIHOIU VASILE nu avea nevoie de o astfel de declarație, acesta fiind decedat încă din anul 2019! Cum să nu-i iubești pe locali!?”, au scris cei de la ASUM Braşov pe Facebook.

Din păcate, până la ora la care relatăm incidentul, oficialii Poliției Locale Râșnov nu au dat nicio explicație cu privire la eroarea făcută de agent. Nu ar fi primiul, nici ultimul caz în care, fie Poliția LOcală, fie de la Circulație, fac asemenea gafe și trimit procese-verbale, ori pe adrese greșite, ori cu datele scrise eronat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI