Bărbat din Târgu Jiu, mort după vaccinarea cu AstraZeneca. Ce au descoperit medicii în trupul lui

de: Rosu Ioana
20 04. 2021

Apar informații de ultimă oră cu privire la moartea bărbatului din Târgu Jiu, la o zi după vaccinarea cu AstraZeneca. Vestea a venit ca un șoc pentru toată România, motiv pentru care, multe persoane au refuzat să se mai vaccineze cu serul produs de AstraZeneca. Bărbatul a fost imunizat pe data de 28 februarie, iar la o zi distanță, acesta și-a pierdut viața în timpul orelor de muncă. În urma necropsiei efectuate, medicii legiști au dezvăluit ce au găsit în corpul bărbatului.

Cum s-a întâmplat tragedia

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a aprimit prima doză de vaccin AstraZeneca din lotul ABV 2856 pe data de 28 februarie. Acesta era inginer în cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj și fratele unui renumit medic din oraș. Potrivit rudelor, bărbatul nu suferea de alte probleme de sănătate, dar chiar și așa, acesta a murit la cateva ore după vaccinare.

În urma decesului survenit, medicii au constatat că victima a suferit un infarct miocardic acut întins, cauza morții neavând o legătură directă cu vaccinul.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid a explicat în ce context s-au desfășurat evenimentele.

“După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere postvaccinală timp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8,00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situaţie care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanţă. Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanţă, cât şi în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleaşi zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului.

Investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidenţiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins”, s-a arătat în comunicatul CNCAV.

Ce s-a descoperit, de fapt, la necropsie

În urma analizelor efectuate ulterior, medicii au descoperit numeroase cheaguri de sânge prezente în mai multe organe ale bărbatului, potrivit surse Antena3.

Din păcate, pacientului vaccinat cu AstraZeneca i s-au găsit tromboze în creier, plămâni, inimă și rinichi, inclusiv în intestine. În urma rezultatelor analizelor, medicii bănuiesc că bărbatul ar fi putut suferi de o pneumonie severă, însă nu pot explica foarte clar dacă cheagurile de sânge identificate au apărut din cauza serului AstraZeneca.

Raportul analizelor a fost înaintat către anchetatori, urmând a decide dacă există un raport de cauzalitate între vaccin lși moartea pacientului.

De asemenea, raportul va fi înaintat și către Ministerul Sănătății, urmând a se lua o decizie cu privire la efectuarea altor analize care ar putea conduce către un rezultat mai sigur.