Banii intră chiar acum pe card! Astăzi s-a făcut plata. Sute de mii de pensionari sunt vizați

Banii intră pe card de acum. Sute de pensionari sunt vizați de noua modificare

Schimbare imensă pentru pensionari! Sute de vârstnici își vor primi pensia chiar azi. Ce detalii oferă ministrul Muncii despre situația care vizează sute de oameni?

Sute de pensionari își vor primi banii. Azi s-a făcut plata!

Dacă majoritatea pensionarilor alegeau până de curând cum să le vină pensia, mulți au decis ca, din cauza contextului în care ne aflăm, să dea o șansă opțiunii insuflate deja de ani buni de către oficiali. De-a lungul timpului s-a discutat depre un scenariu în care vârstnicii să renunțe definitiv la vechea metodă – banii veniți prin poștă – dar nu s-a putut. Acum, este o metodă care ajută instituțiile și se conformează și noilor măsuri de prevenție împotriva coronavirus.

Din păcate, acest scenariu nu este unul văzut cu ochi buni de către unii români, pentru că îi dezavantajează în special pe cei din mediul rural, unde bancomatele nu prea se fac văzute în peisaj atât de des. Ministrul Muncii tocmai a anunțat că persoanele care primesc pensiile pe card bancar vor avea banii mai devreme. Violeta Alexandru a susținut că speră ca aceste viramente să fie făcute astăzi, până la finele zilei chiar. Ministrul a arătat și că pensiile vor crește cu 40%, așa cum prevede legea, din luna septembrie a anului curent.

 Pensionarii care au pensiile pe care vor avea parte de bani azi, susține ministrul Muncii
Pensionarii care au pensiile pe care vor avea parte de bani azi, susține ministrul Muncii

„Pensiile vor creşte în cuantumul prevăzut de lege”

„Am fost întrebată în ultima perioadă cum este posibil să afirm că pensiile vor fi dublate, respectiv că pensiile vor creşte în cuantumul prevăzut de lege. Vă răspund direct că rolul meu ca ministru al Muncii este să fac tot ce este posibil ca acest lucru să se întâmple. Sigur că nu sunt decuplată de realitate, văd şi eu ce se întâmplă în acest moment în societate. Nu întâmplător am făcut, de-a lungul acestor săptămâni, un apel public constant către toţi angajatorii care-şi pot continua activitatea, să o facă, către toţi cei care muncesc în România să-şi continue activitatea, pentru că, până la urmă, de resursele pe care le generăm şi cu care alimentăm bugetul depind toate cheltuielile şi toate plăţile pentru drepturile pe care persoanele le au”
Violeta Alexandru

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI