Bani mai mulți pentru români. Ce se întâmplă cu „Prima Casă”

Plafonul pentru ”O nouă Casă” poate ajunge până la 80 de mii de euro

Programul ”Prima Casă” este într-un plin proces de transformare. Autoritățile au vrut să redenumească programul în “O familie, o casă”, dar nici aceasta nu a rămas. Cristian Păun, președintele FNGCIMM, a anunțat că noua denumire a Programului va fi “O nouă Casă”. Mai mult, Păun a spus și când urmează să fie funcțional programul guvernamental, dar a amintit și noile reguli.

Plafonul pentru ”O nouă Casă” poate ajunge până la 80 de mii de euro

Prezent în studioul Digi24, presedintele FNGCIMM a mai precizat că noul program va avea o valoare mai mare. Românii vor putea accesa credite de până la 80.000 de euro pentru locuintele noi, însă plafonul scade în funcție de vechimea imobilelor cumpărate.

Cristian Păun a declarat că Programul nu se va mai axa pe aspectul social. Cu alte cuvinte, plafonul salarial nu va mai fi o condiție. În forma actuală, creditele “O familie, o casă” puteau fi accesate doar de românii cu venituri de până în 4.500 de lei de familie, respectiv 7.000 de lei, dacă au copii.

Plafonul pentru ”O nouă Casă” poate ajunge până la 80 de mii de euro
Plafonul pentru ”O nouă Casă” poate ajunge până la 80 de mii de euro

Programul guvernamental este destinat tinerilor

“Guvernul va da OUG în această săptămână, apoi săptămâna viitoare apar normele. Deci, în doua săpăamâni am putea avea noua formă a programului O Noua Casa”, a precizat oficialul FNGCIMM.

Statul pregătește plafoane și garanții mai mari pentru noul program ce va înlocui Prima Casă, a mai precizat Cristian Păun la Digi 24.

Dezvoltatorii imobiliari nu vor mai putea vinde locuințe cu una, cu dou. Dezvoltatorii care vor livra locuințele noi disponibile în Program, se vor înscrie într-un program dedicat. Statul va impune condiții dezvoltatorilor. Clienții vor putea alege constructorul dintr-o listă acreditată, potrivit oficialului.

Programul va fi dedicat tinrilor, iar “Statul setează niște cerințe. Să nu mai oferim tinerilor orice cutiuțe”, a spus Păun.

Recent, ministrul Finanţelor sublinia că va fi un program nou. “Programul Prima Casă trebuie modernizat. Trebuie adus la condiţiile de standard de astăzi. Deci o să fie un program nou”, spunea Florin Cîțu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI