Bani în plus la salariu pentru angajații din România. Cine sunt norocoșii
Cine sunt norocoșii care primesc bani mai mulți la salariu. Chiar dacă în 2021 firmele sunt mai precaute și caută să își limiteze cheltuielile cât mai mult, există și anumiți angajați care primesc bani în plus la salariu.
Bani în plus la salariu pentru angajații din România
Aceștia sunt cei care lucrează de acasă.
“Pentru anul 2021 societăţile comerciale au mers pe o previzonare bugetara mai conservatoare. Un buget conservator înseamnă o stabilire a unei limite pentru cheltuieli astfel încât veniturile generate de business să acopere cheltuielile, dar să aducă şi un profit afacerii pentru perioada previzionată.”, a spus Elena Florea, director financiar al unei companii, conform StirileProtv.ro.
Asta înseamnă că în 2021 nu vor exista majorări de salariu, managerii vrând să le întregească, de fapt, pe cele tăiate în lunile de pandemie. Conform datelor Comisiei Naționale de Prognoza, salariul mediu brut o să urce doar până la cinci mii de lei, în majorare cu circa cinci procente față de anul 2020.
“O creştere a salariului net este previzionată în partea a doua a anului şi procentele sunt timide. Vor fi calculate foarte foarte bine procentele pentru care se măresc salariile”, a declarat și Leonard Rizoiu, manager companie resurse umane, conform sursei citate, și anume, Știrile Protv.ro.
Ce alte beneficii ar putea acorda unii dintre angajatori
Însă unii dintre angajatori ar putea să ofere iar bonuri de masă, bonuri aniversare, bani pentru plata grădiniței și a creșei copilului ori prime de performanță, dar care nu vor putea depăși în medie o treime din salariu.
În ceea ce-i privește pe cei care pot să primească bani în plus la salariu, aceștia sunt cei care efectuează munca de acasă. Ei pot să primească până la 400 lei lunar din partea angajatorilor lor. Astfel, acești bani pot să fie cheltuiți pe plata facturilor, electricitate, încălzire, apă sau internet.
De asemenea, tot din acești bani, un angajat care lucrează de acasă poate să își cumpere mobilier de lucru, echipamente și consumabile. Aceste sume nu sunt impozitate și vor fi scăzute din impozitele pe care le datorează statul.
“Noi am venit în sprijinul angajatior noştri fie că a fost vorba de un monitor suplimentar, că a fost vorba de scaun, aparat şi aşa mai departe.”, a mai declarat și Nicoleta Ilea, specialist resurse umane în cadrul unei companii.
De asemenea, tot în noul context economic, companiile preferă să angajeze freelanceri ori să încheie contracte punctuale pentru anumite categorii de activităţi.