Bancul zilei. Bulă, la ora de istorie, primește o întrebare despre Ștefan cel Mare
Indiferent că-i spui zâmbet sau râset, efectele benefice ale manifestării bucuriei nu pot fi negate. Ne naștem cu abilitatea de a râde, însă, pe măsură ce înaintăm în vârstă, zâmbim tot mai rar. Începe ziua de astăzi cu o stare de bine. Citește în rândurile de mai jos bancul zilei de vineri, 18 noiembrie. Ce face Bulă la ora de istorie.
Bancul zilei. Începe ziua într-o notă pozitivă
Un singur râset ne poate îmbunătăți ziua, sunt de părere cercetătorii. Zâmbetul este contagios, iar când se manifestă, neuronii din creier declanșează o funcție de sincronizare. Vei observa, în scurt timp, că și persoanele din jurul tău încep să zâmbească. Așadar, de ce să nu începi și ziua de astăzi cu un zâmbet?
Studiile arată că un adult matur aproape că uită să râdă. În cel mai bun caz, zâmbește. Un adult fericit zâmbește de 50 de ori pe zi, spun specialiștii în psihologie, în urma mai multor sondaje efectuate în rândul populației. Asta, în timp ce copiii o fac de 400 de ori pe zi, în medie.
Bancul zilei de vineri, 18 noiembrie, cu Bulă te poate ajuta să-ți începi ziua de muncă într-o notă pozitivă. Persoanele care zâmbesc de dimineață tind să fie mai productive la lucru. De asemenea, ele încasează mai multe venituri financiare decât cei care nu obișnuiesc să râdă, mai arată cercetătorii.
Vestea bună este că românii au avut dintotdeauna simțul umorului. Au dovedit-o și în perioada comunistă, când l-au inventat pe Bulă. Imaginea lui a fost folosită pentru a spune bancuri despre viața trăită sub regimul lui Nicolae Ceaușescu. Chiar dacă anii au trecut, Bulă a rămas unul dintre cele mai celebre personaje fictive.
Cine este celebrul personaj Bulă, de fapt
„Un personaj tragi-comic complex, plin de contradicţii, idiotul în absolut, plin de sclipiri de genialitate, căruia românii i-au atribuit de-a lungul timpului exact genul de evenimente care se întâmplă mereu mecanicului, socrului, mătuşii, vecinului, cuiva. Asemănat de unii cu un fel de Superman, de alţii cu un retardat mintal, Bulă reuşeşte totuşi să salveze mereu o cauză pierdută.
Despre el se spune în egală măsură cum că ar fi un tânăr slăbănog, urât ca dracu’, care strică viaţa fiecărei persoane care intră în contact cu el la fel cum se spune că ar arăta ca o găluşcă cu mâini şi cu picioare, foarte gras, fiindu-i mai uşor să se dea de-a dura decât să meargă”, se arată în articolul „Câţiva strămoşi de-ai lui Bulă”, publicat în anul 2006, în Dilema Veche.
Bancul zilei. Bulă, despre Ștefan cel Mare
Râzi și tu cu noi! Cu siguranță nu vei regreta că-ți vei începe ziua într-o stare de bine. Îți prezentăm un banc cu celebrul Bulă, la școală. Bulă se prezintă la ora de istorie și ia loc în bancă, la fel ca toți elevii.
Profesoara întreabă:
– Copii, prin ce a rămas vestit Ştefan cel Mare?
Fără a sta pe gânduri, Bulă răspunde:
– Prin memoria sa nemaipomenită!
– Aşa ceva n-am mai auzit. Ce vrei să spui?
Citește și: Bancul zilei. Bulă merge la magazin să cumpere pâine. Răspunsul primit de la vânzătoare
– Pe toate statuile scrie „În memoria lui Ştefan cel Mare”.