Bancnotele din 1966 care se vând cu o avere pe OLX. Dacă le ai, faci bani de vacanță imediat

de: Bișinicu Andreea
19 06. 2022

Un anunț a devenit viral pe rețelele sociale, după ce un utilizator de OLX a postat pe grupul de anunțuri un mesaj referitor la câteva bancnote din 1966, pe care le vinde cu o mică avere online. Ce sumă incredibilă trebuie să scoată din buzunar colecționarii, pentru a pune mâna pe ele.

Ce avere costă bancnotele din 1966 de pe OLX

În ultima perioadă, internauții au început să devină din ce în ce mai interesați de anunțurile care apar pe site-urile de specialitate, pentru a colecționa diverse obiecte retro și vintage. De exemplu, pe OLX, un bărbat din București vinde o serie de câteva bancnote ce datează de mai bine de 50 de ani.

Cu alte cuvinte, recent, a apărut un anunț pe OLX potrivit căruia un colecționar de monede și bancnote vechi este nevoit să plătească suma colosală de 1.500 de lei pentru 7 bancnote din anul 1966.

Din fotografiile postate pe OLX, putem observa că este vorba despre bancnote de 1 leu, 3 lei, 5 lei, 10 lei, precum și unele puțin mai valoroase.

Utilizatorul pune la bătaie o hârtie de 25 de lei gravată cu chipul lui Tudor Vladimirescu, o bancnotă de 50 de lei cu Alexandru Ioan Cuza și, nu în ultimul rând, o bancnotă de 100 de lei vechi, ce îl înfățișează pe

„Nu descompletez seria. Nu vând bucăți din ea. Nu fac combinații sau schimburi. Doar cash. Predare personală în București. Trimit si prin curier doar cu plată integrală în cont ING. Prețul este fix, nediscutabil!”, cam așa sună anunțul de pe OLX.

Moneda din aur care se vinde cu 10.000 de euro

Un alt anunț controversat i-a blocat pe internauți, recent, atunci când un utilizator al site-ului OLX a postat un mesaj în care vindea o monedă de 100 de lei din aur, la prețul exorbitant de 10.000 de euro.

Potrivit specificațiilor din descriere, moneda în cauză este gradată PCGS cu titlul AU 50, an emisiune 1906. Pe spatele monedei îl putem vedea pe regele Carol I al României, care a condus Principatele Române și apoi România după abdicarea forțată a lui Alexandru Ioan Cuza în urma unei lovituri de stat.

„Vând moneda 100 lei aur, gradata PCGS cu titlul AU 50, an emisiune 1906. Accept SCHIMBURI cu monede din aur românești. Ofer diferența sau cumpăr cu bani cash orice moneda romanească din aur, indiferent de stare.”, așa sună celebrul mesaj distribuit pe OLX.

Aceasta nu este prima monedă rară scoasă la licitație, în ultima perioadă. Pe site-uri asemănătoare au apărut alți bani prețioși, precum o monedă de colecție 100 lei din 1936, ce se vinde pentru suma colosală 114.900 de euro.