Bancnotele de la Revoluția din 1989 pe care se cer 90.000 de euro. Ai și tu una acasă?

de: Sabina Anastasia
03 01. 2024

Ai acasă bancnote vechi, datând din perioada Revoluției din 1989? Dacă le expui la vânzare, ai putea să câștigi bani frumoși pe ele. Află în rândurile de mai jos cu cât se vinde o bancnotă de 1.000 lei, din perioada amintită, pe platforma online OLX. Ce oferte sunt în anul 2024.

Ai acasă bancnote foarte vechi?

Indiferent dacă este vorba despre o colecție de bani pe care ai moștenit-o, una pe care ai strâns-o în timp sau pur și simplu câțiva bani vechi pe care i-ai găsit prin casa ta, a părinților sau a bunicilor tăi, trebuie să știi că poți să îți mărești veniturile, în anumite circumstanțe, cu ajutorul lor.

Dacă nu te leagă nimic sentimental de banii vechi pe care îi deții, ai putea să îi vinzi prin intermediul platformelor online. În funcție de perioada din care datează, banii – monede sau bancnote – pot să prezinte o valoare materială consistentă. Mai ales dacă au fost lansați în perioade istorice importante.

Citește și: Bancnota de 500 lei de lei care se vinde cu o mică avere pe Okazii. Caut-o repede și faci bani de vacanță!

De ce sunt căutate bancnotele din 1989

De exemplu, există bancnote de la Revoluția din anul 1989 care pot să ofere o nouă perspectivă asupra simbolurilor și valorilor promovate de regimul comunist. Pot reflecta ideologia comunistă, imaginea unor lideri de partid sau pot fi asociate cu evenimente istorice importante.

Colecționarii de monede și bancnote vechi sunt deseori în căutare de exemplare ce provin din anii apropiați Revoluției de la 1989, dacă nu chiar din intervalul respectiv, fiindcă prezintă elemente culturale importante de la vremea respectivă, dar nu numai.

Cât costă 1.000 lei din anul 1989

Ai cumva ascunse sau uitate prin sertar bancnote de 1.000 de lei, de la Revoluția din anul 1989? Dacă găsești prin locuința ta astfel de bani, ai putea să câștigi venituri frumoase. Cei care practică deja asta obișnuiesc să le expună la vânzare pe platforme online de comerț, cum ar fi OLX.

Un român a anunțat recent că vinde bancnote de 1.000 de lei, datând din anul 1989, în stare foarte bună. Acesta susține că banii sunt în condiție exemplară și sunt expuși la vânzare în mod deosebit pentru colecționari, prezentând un preț de 30 de mii de euro bucata.

Citește și: Bancnota veche care îți aduce bani de city break. Atenție! Doar din acest an valorează o mică avere

Oferta unui vânzător de pe OLX

„Vând bancnote vechi din anul 1989, în stare foarte bună, preț negociabil pentru colecționari. Mai am și monede vechi, le dau celor ce cumpără bancnotele. Preț negociabil: 30.000 euro bucata”, este anunțul vânzătorului pe OLX, cu precizarea că expune la vânzare 3 bancnote.

Dacă și tu ai acasă o bancnotă de 1.000 de lei de la Revoluția din anul 1989, ai putea să încerci să o pui la vânzare. Prețurile pentru astfel de exemplare, în anul curent, sunt destul de mari. Poți să câștigi bani frumoși în plus și să îți mărești, astfel, veniturile.