31 ian. 2023 | 22:50

Bancnotele de 2.000 de lei, cu Eclipsa de Soare, se vând ca pâinea caldă pe internet. Poți lua sume importante

Știri generale
Bancnotele de 2.000 de lei, cu Eclipsa de Soare, se vând ca pâinea caldă pe internet. Poți lua sume importante
Anunțuri pe bandă rulantă pe OLX de 2.000 de lei.

Din ce în ce mai mulți români au început să caute anunțuri cu bancnote vechi pe site-urile de specialitate. Mulți colecționari ar fi dispuși să ofere bani grei pentru acestea. Mai mult decât atât, află că bancnotele de 2.000 de lei cu Eclipsa de Soare se vând acum ca pâinea caldă și sunt de mare interes pentru majoritatea românilor. Poți lua sume importante dacă le ai și tu acasă prin sertare sau în portofelele vechi! Iată ce arată ultimele anunțuri de pe OLX și cu cât le oferă proprietarii?

Anunț OLX: bancnotele de 2.000 de lei sunt în atenția tuturor

Bancnotele care sunt ținute bine aminte de mulți români sunt cele de 2.000 de lei, care au marcat Eclipsa totală de Soare din 11 august 1999. De asemenea, tot atunci a fost și intrarea într-un nou mileniu.

Aceste detalii au făcut colecționarii să le caute zi și noapte pe unele site-uri de vânzare/cumpărare specializare. Cei care sunt interesați de astfel de obiecte trebuie să caute pe OLX nenumăratele anunțuri postate de proprietari.

„Vând două bancnote de 2.000 de lei, ediția eclipsa de soare august 1999. Sunt în stare excelentă, nefolosite. Predare personală în Arad. Trimit în țară prin poștă sau curier, doar cu plata în avans în cont bancar. Nu sunt interesat de schimburi”, se arată într-un anunț postat pe OLX.

Românul care a postat anunțul deosebit a subliniat că prețul este ușor negociabil, astfel că există o șansă ca unii colecționari să pună mâna pe ele la un preț mai mic. Concret, în acest moment se cer 1.250 de lei pentru o singură bucată, dar una dintre ele poate fi obținută la o sumă mai modestă.

Detalii despre evenimentul astronomic din 1999

Amintim că Banca Națională a României a marcat evenimentul astronomic petrecut în 1999 prin emiterea bancnotei de 2.000 de lei cu Eclipsa de Soare. Puțini știu, dar aceasta a fost prima bancnotă de acest gen în Europa și din emisfera nordică.

De asemenea, o serie specială a sa care a fost limitată la un milion de exemplare și a fost pusă în circulație în pliante de prezentare, conform Băncii Naționale a României. Concret, la data de 11 august 1999 a avut loc o eclipsă de soare, ultima totală din secolul al XX-lea și al mileniului al doilea.

Evenimentul a fost considerat cel mai spectaculos, vizibil și în România. Mai exact, zona de umbră a eclipsei totale din 11 august a traversat emisfera estică, iar umbra lunii a fost vizibilă mai întâi în Oceanul Atlantic, a traversat sudul Angliei, Europa Centrală, Orientul Mijlociu și India, iar mai apoi s-a pierdut în Golful Bengal, odată cu apusul soarelui.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro