29 mai 2023 | 20:25

Bancnota din România care se dă şi cu 10.000 de lei. E din anii ’90, e posibil să o ai

Diverse
Bancnota din România care se dă şi cu 10.000 de lei. E din anii '90, e posibil să o ai
Prețul este determinat de un cumpărător și de un vânzător

Bancnota despre care vorbim astăzi, nu este la prima așa-zisă licitație pe internet, în trecut fiind vândută fie cu 15.000 de lei, fie cu 5.000 de lei. Nu știm dacă proprietarii de atunci reușeau să o vândă, dar un nou proprietar a scos la vânzare bancnota din România care se dă şi cu 10.000 de lei. Așa că, citește mai departe și vezi care este bancnota care a revenit în piață, de data asta pentru 10.000 de lei.

Febra bancnotelor  și monedelor vechi a cuprins internetul

În ultimii ani, fie că vorbim de amatori, sau de colecționari numisamitici recunoscuți, consensul de opinie este că, în general, bancnotele și monedele au ajuns să se vândă ca pâinea caldă. Multe dintre bancnote, sun așa-zisele bancnotele anulate sunt bancnote cărora li s-a retras statutul legal și, ca atare, valorează mai puțin pentru colecționari decât bancnotele neanulate, cele în circulație.

Vezi și: Bancnotele care nu pot fi folosite, nu poti face nici plăți, nici să le schimbi. Ce flagel a luat amploare în toată Europa și la ce trebuie sa fii atent

Majoritatea specialiștilor în vânzarea de astfel de comori, spun că aspectul general este important. În cazul celor mai vechi bănci private, sunt disponibile doar bancnote anulate care au fost tăiate în două din motive de securitate în timpul transportului și, ca atare, o bancnotă anulată care a fost folosită poate fi mai dezirabilă pentru un colecționar decât o bancnotă de probă sau o bancnotă neemisă.

Vezi și: Bancnotele din comunism care se vând cu 5.000 de lei. Verifică prin sertare, dai lovitura dacă le ai

Prețul este determinat de un cumpărător și de un vânzător de bunăvoință

Cu toate acestea, faptul că o bancnotă este anulată este o caracteristică inerentă a bancnotei și trebuie să fie întotdeauna indicată în descrierea acesteia, deoarece acest lucru are o influență directă asupra dorinței și valorii. Motivul principal al acestei secțiuni este acela de a se asigura că colecționarii sunt conștienți de faptul că bancnotele anulate trebuie tratate cu circumspecție în determinarea valorii. În cele din urmă, prețul este determinat de un cumpărător și de un vânzător de bunăvoință. Poate fi și cazul bancnotei despre care vorbim azi și care, așa cum spuneam la început, a mai fost scoasă la vânzare, pentru alte sume, de colecționari amatori.

Vezi și: Bancnotele din România care se vând cu 15.000 de lei pe internet. Sigur ai una pe acasă

Care este bancnota din România care se dă şi cu 10.000 de lei

Așa cum povesteam și cu alte ocazii, bancnota din România care se vinde și cu 10.000 de lei, era emisă pentru prima dată în 1991, iar 7 ani mai târziu avea să fie emisă și ultima serie a aceleiași bancnote, în 1998, care avea să fie și ultima. Astăzi, un alt colecționar amator a scos la vânzare bancnota de 1.000 de lei, valoare nominală, iar suma cerută de acesta este 10.000 de lei, specificând în anunț următoarele:

„Vând bancnotă 1000 lei Mihai Eminescu an 1998 foarte rară cu seria 001 A. Starea de păstrare este bună ţinând cont de frcventa de circulaţie.

Preţul este de 10.000 lei uşor discutabil. Predare personală în Bucureşti. Putem verifica autenticitatea la BNR.”

Nici în cazul acestui vânzător nu știm dacă a reușit sau nu să obțină suma cerută pe bancnotă, dar, dacă o ai prin sertare, ai putea încerca și tu să o vinzi, poate o să ai noroc, cine știe.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro