Bancnota din anii ‘90 care se vinde cu 10.000 de lei pe internet. Ai dat lovitura dacă o mai ai prin sertare

de: Ioana Bucur
18 05. 2023

O bancnotă din anii ‘90 a ajuns acum să se vândă cu 10.000 de lei pe internet. Este momentul să îți verifici toate pușculițele și sertarele din casă, colecționarii sunt dispuși să dea bani frumoși pentru a intra în posesia ei.

O bancnotă din anii ‘90 se vinde cu 10.000 de lei pe internet

În ciuda faptului că astăzi nu mai este primită la niciun magazin, iar în perioada în care era pusă în circulație nu valora foarte mult, o bancnotă din anii ‘90 face acum furori în mediul online, fiind căutată de colecționarii de la noi din țară. Un anunț publicat de puțin timp pe o platformă specializată a făcut furori în rândul utilizatorilor.

Vânzătorul, care este din București, a scos la vânzare o bancnotă ce nu lipsea din buzunarele românilor acum aproape trei decenii. Cei care doresc să o adauge în colecție vor plăti o sumă mare pentru a intra în posesia ei.

Bancnota de 1.000 de lei din 1998 costă acum 10.000 de lei. În anunțul postat în mediul online se precizează faptul că aceasta este rară, având serie 001 A. În descriere se mai precizează că „starea de păstrare este bună, ținând cont de frecvența de circulație”. Prețul este negociabil, iar autenticitatea bancnotei poate fi verificată la BNR.

„Vand bancnota 1000 lei Mihai Eminescu an 1998 foarte rara cu seria 001 A. Starea de pastrare este buna tinand cont de frcventa de circulatie. Pretul este de 10 000 lei usor discutabil. Predare personala in Bucuresti.Putem verifica autenticitatea la BNR”, se precizează în anunț.

În doar șase ore de la publicarea pe platforma de comerț online, anunțul a fost vizualizat de peste două sute de utilizatori.

Te-ar putea interesa și: Bancnota din România care se cumpără cu aproape 7.000 de lei. Sigur o ai şi tu, nu e deloc veche

Prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină

La 1 decembrie 2021 a intrat în circulație în România, prima bancnotă pe care este prezentă o personalitate feminină, Ecaterina Teodoroiu, cu o valoare de 20 de lei.

„Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susţinere la nivelul societăţii, susţinându-se consolidarea egalităţii de gen şi a rolului major al personalităţilor feminine în istoria şi societatea românească”, a precizat BNR.

Te-ar putea interesa și: Bancnota din anii ‘90 care se vinde cu 9.500 de lei pe internet. Ai dat lovitura dacă o ai prin sertarele bunicilor