15 aug. 2022 | 11:26

Bancnota care îţi poate aduce aproape 25.000 de lei. Trebuie doar să fii atent la acest număr

News
Bancnota care îţi poate aduce aproape 25.000 de lei. Trebuie doar să fii atent la acest număr
Bancota care îţi poate aduce 25.000 de lei, aproximativ. Numerele de serie ale unei bancnote cu o anumită valoare nominală te pot îmbogăți.

Deși sunt ignorate de mulți, numerele de serie de pe bancnotele noastre reprezintă o modalitate de a ne îmbogăți. Nu, nu este o glumă. Numerele de serie de pe bancnote, indiferent din ce țară provin ele, reprezintă un subiect de real interes în rândul colecționarilor. Tot ce trebuie să faci este să găsești o bancnotă cu o anumită valoare nominală. Află tot ce trebuie să știi despre bancota care îţi poate aduce 25.000 de lei.

Bancnotele din portofelul tău te-ar putea îmbogăți

De fiecare dată când se lansează o bancnotă nouă, există anumite modele tipărite cu numere de serie deosebit de mici sau simbolice. Dacă sunt găsite astfel de exemplare, ele sunt de regulă donate sau vândute unor persoane colecționare sau instituțiilor de stat care au fost implicate în dezvoltarea bancnotei.

Motivul este unul foarte simplu. De fiecare dată când se scoate pe piață o nouă bancnotă, dezvoltatorii acesteia tipăresc modele unice care primesc un anumit număr de serie, la rândul său unic. Astfel de bancnote sunt foarte rare și pot să te îmbogățească dacă le găsești și le vinzi unui colecționar.

De exemplu, atunci când bancnotele polimerice de 5 lire sterline cu Winston Churchill au fost introduse în circulație, Regina Elisabeta a primit un exemplar cu cel mai mic număr de serie. Concret, este vorba despre numărul de serie AA01 000001. Bancnota cu pricina a fost emisă în luna septembrie a anului 2016.

Dacă cineva s-ar prezenta la o instituție sau un colecționar cu un astfel de exemplar, ar avea toate șansele să fie plătit frumos pentru descoperirea pe care a făcut-o. Iar asta datorită rarității unor astfel de bancnote.

Bancota care îţi poate aduce 25.000 de lei

Un alt astfel de caz este bancnota de 20 de lire sterline care îl înfățișează pe artistul JMW Turner. Ea a fost descoperită în luna februarie a anului 2020, cu numărul de serie AA01 001839. Atunci, a fost vândută de către un cetățean către National Gallery, în schimbul unei sume importante de bani.

Bancnotele cu numere de serie mici sunt rare și foarte valoroase în ochii colecționarilor de bancnote. Exemplarele de acest tip mai pot fi scoase și la licitație, unde se strâng fonduri în scopuri caritabile. De exemplu, în urmă cu doi ani, în luna aprilie, la o licitație de bancnotă de 20 lire sterline s-au strâns 143.420 de lire sterline. Banii au fost donați către trei organizații caritabile, potrivit Bank of England: Alzheimer’s Research UK, Pancreatic Cancer UK și Young Minds.

Citește și: Bancnotele care vor fi scoase din circulație până la finalul anului. Scapă imediat de ele

Există și o bancnotă americană cu care, dacă se întâmplă să o găsești, te poți îmbogăți. Este bancota care îţi poate aduce 25.000 de lei. Este cea de 1 dolar, formată dintr-un număr de serie de șapte cifre, mai exact 88888885. Cifra diferită se poate afla oriunde în numărul de serie, nu la sfârșit în mod obligatoriu. Dacă găsești o astfel de bancnotă, încearcă să o vinzi unui colecționar sau doneaz-o.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Fără vize în America. Data la care vor fi eliminate definitiv
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Capital.ro
Blocurile de pe strada surpată din Slănic Prahova sunt evacuate chiar acum | Raed Arafat, decizie de ultimă oră
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro