Bancnota care îţi poate aduce aproape 25.000 de lei. Trebuie doar să fii atent la acest număr

Bancnota care îţi poate aduce aproape 25.000 de lei. Trebuie doar să fii atent la acest număr
Bancota care îţi poate aduce 25.000 de lei, aproximativ. Numerele de serie ale unei bancnote cu o anumită valoare nominală te pot îmbogăți.

Deși sunt ignorate de mulți, numerele de serie de pe bancnotele noastre reprezintă o modalitate de a ne îmbogăți. Nu, nu este o glumă. Numerele de serie de pe bancnote, indiferent din ce țară provin ele, reprezintă un subiect de real interes în rândul colecționarilor. Tot ce trebuie să faci este să găsești o bancnotă cu o anumită valoare nominală. Află tot ce trebuie să știi despre bancota care îţi poate aduce 25.000 de lei.

Bancnotele din portofelul tău te-ar putea îmbogăți

De fiecare dată când se lansează o bancnotă nouă, există anumite modele tipărite cu numere de serie deosebit de mici sau simbolice. Dacă sunt găsite astfel de exemplare, ele sunt de regulă donate sau vândute unor persoane colecționare sau instituțiilor de stat care au fost implicate în dezvoltarea bancnotei.

Motivul este unul foarte simplu. De fiecare dată când se scoate pe piață o nouă bancnotă, dezvoltatorii acesteia tipăresc modele unice care primesc un anumit număr de serie, la rândul său unic. Astfel de bancnote sunt foarte rare și pot să te îmbogățească dacă le găsești și le vinzi unui colecționar.

De exemplu, atunci când bancnotele polimerice de 5 lire sterline cu Winston Churchill au fost introduse în circulație, Regina Elisabeta a primit un exemplar cu cel mai mic număr de serie. Concret, este vorba despre numărul de serie AA01 000001. Bancnota cu pricina a fost emisă în luna septembrie a anului 2016.

Dacă cineva s-ar prezenta la o instituție sau un colecționar cu un astfel de exemplar, ar avea toate șansele să fie plătit frumos pentru descoperirea pe care a făcut-o. Iar asta datorită rarității unor astfel de bancnote.

Bancota care îţi poate aduce 25.000 de lei

Un alt astfel de caz este bancnota de 20 de lire sterline care îl înfățișează pe artistul JMW Turner. Ea a fost descoperită în luna februarie a anului 2020, cu numărul de serie AA01 001839. Atunci, a fost vândută de către un cetățean către National Gallery, în schimbul unei sume importante de bani.

Bancnotele cu numere de serie mici sunt rare și foarte valoroase în ochii colecționarilor de bancnote. Exemplarele de acest tip mai pot fi scoase și la licitație, unde se strâng fonduri în scopuri caritabile. De exemplu, în urmă cu doi ani, în luna aprilie, la o licitație de bancnotă de 20 lire sterline s-au strâns 143.420 de lire sterline. Banii au fost donați către trei organizații caritabile, potrivit Bank of England: Alzheimer’s Research UK, Pancreatic Cancer UK și Young Minds.

Citește și: Bancnotele care vor fi scoase din circulație până la finalul anului. Scapă imediat de ele

Există și o bancnotă americană cu care, dacă se întâmplă să o găsești, te poți îmbogăți. Este bancota care îţi poate aduce 25.000 de lei. Este cea de 1 dolar, formată dintr-un număr de serie de șapte cifre, mai exact 88888885. Cifra diferită se poate afla oriunde în numărul de serie, nu la sfârșit în mod obligatoriu. Dacă găsești o astfel de bancnotă, încearcă să o vinzi unui colecționar sau doneaz-o.