Banca Mondială, avertisment de ultimă oră! Pericolul care îi paște pe români, după această perioadă

de: Năstase Mirabela
04 04. 2020

David Malpass, Președintele Băncii Mondiale, a anunțat vineri că pandemia de coronavirus ce se extinde rapid va provoca ”o recesiune globală majoră”, care va afecta cel mai probabil cel mai mult statele sărace şi vulnerabile, titrează Reuters.

Banca Mondială, avertisment de ultimă oră!

”Intenţionăm să răspundem puternic şi masiv cu programe de sprijin, mai ales pentru ţările sărace”, a menționat Malpass într-o postare pe reţeaua LinkedIn.

Acesta a mai adăugat că intenționează să discute în curând cu liderii din Etiopia, Kenya, dar și ai altor state.

Astfel că, FMI (Fondul Monetar Internațional) și Banca Mondială au început deja să ofere fonduri de urgență țărilor cu venituri scăzute ori aflate în dezvoltare, pentru consolidarea eforturilor lor de a combate coronavirusul.

Printre statele beneficiare se numără Etiopia, cu 82,6 milioane de dolari (Banca Mondială), Afganistan, cu 100,4 milioane de dolari (Banca Mondială), India cu 1 miliard de dolari (Banca Mondială), Kîrgîstan, cu 120,9 milioane de dolari (FMI), Argentina cu 35 milioane de dolari (Banca Mondială) şi Honduras cu 143 milioane de dolari (FMI).

Ordonanța cu numărul 7 în România

Epidemia de coronavirus a afectat și România, care până la ora actuală are 3.613 infecții cu coronavirus. Autoritățile fac astfel apel ca cetățenii să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, în România au murit 140 de persoane infectate cu coronavirus. Reamintim că primul caz de coronavirus de pe teritoriul țării a fost anunțat pe data de 26 februarie. România a adoptat astăzi ordonanța militară cu numărul 7 și sunt impuse alte noi restricții. Marcel Vela, Ministrul de Interne a făcut astăzi apel la românii din diaspora să nu vină acasă.

”Dragi compatrioți, rămâneți acolo unde locuiți, în acest an! Din păcate, aici, vom fi obligați să vă invităm să locuiți în spațiile de carantinare speciale. Acest lucru nu vor face bine nici nouă, nici dvs, nici familiilor. Vă mulțumesc dacă înțelegeți acest lucru. Vă pot garanta că vom ieși din acest episod împreună, depinde doar de noi cât de repede! Dumnezeu să binecuvinteze România și pe dvs, oriunde vă aflați!”, a spus ministrul Marcel Vela.