Banca din România care schimbă cardurile. Clienţii trebuie să afle că acest tip nu va mai putea fi folosit de acum

de: Andreea Vînătoru
16 05. 2024

Banca din România care schimbă cardurile în perioada următoare. Clienţii trebuie să știe că acest tip de carduri nu va mai putea fi folosit pe viitor, așa că vor trebui să le înlocuiască.

Banca din România care va schimba cardurile clienților

Raiffeisen Bank România a anunțat că, în perioada următoare, toţi clienţii băncii care dețin carduri Mastercard vor trebui să le înlocuiască cu altele noi. Toate cardurile Raiffeisen Mastercard vor fi înlocuite, în săptămânile următoare, cu cele emise de celălalt emitent de carduri.

În acest fel, CEO-ul Raiffeisen Bank a declarat că mișcarea are în vedere creșterea investițiilor în materie de dezvoltare a serviciilor bancare.

„Parteneriatul exclusiv cu Visa ne va da posibilitatea să investim mai mult. Vom avea un singur focus de investiție: o singură platformă pe care trebuie să o dezvoltăm, ceea ce va duce la procese mai rapide ale tranzacțiilor”, a declarat Zdenek Romanek, CEO Raiffeisen Bank România.

Cardurile de credit Raiffeisen urmează să fie înlocuite în perioada 15 iulie – 31 octombrie 2024, iar cele de debit în perioada 1 august 2024 – 31 martie 2025.

Citește și: Pensionarii vor putea cumpăra medicamente cu cardul de alimente. În ce condiții se poate face acest lucru

Ce trebuie să facă clienții Raiffeisen

Vladimir Kalinov, vicepreședinte Retail la Raiffeisen Bank, a dezvăluit că Mastercard și Visa avea o pondere egală de carduri Raiffeisen Bank. După ce cardurile vor fi înlocuite, clienții trebuie să introducă noile date în platformele de unde obișnuiau să facă cumpărături. Procedura este gratuită la înlocuirea cardului Mastercard cu unul Visa

„Digitalizarea a fost întotdeauna o prioritate pentru Visa întrucât ajută consumatorii și companiile să se adapteze la o economie globală în continuă mișcare prin tranzacții cât mai rapide, simple și sigure.

Raiffeisen Bank ne este alături de mai bine de trei decenii la construirea ecosistemului local de plăți, iar noul nostru parteneriat exclusiv, care prevede emiterea sub sigla Visa a tuturor cardurilor din vastul portofoliu al băncii, reprezintă un moment de referință pe piața din România, care ne va permite să accelerăm procesul de inovație de care avem nevoie în sectorul plăților”, a declarat Cătălin Creţu, General Manager pentru Bulgaria, Croația, România, Slovenia la Visa.