Balerina orfană, care a scăpat de război și a ajuns să danseze cu Beyonce, a murit la doar 29 de ani

de: Violeta Badea
15 09. 2024

Michaela Mabinty DePrince, o adevărată deschizătoare de drumuri în lumea baletului, a murit la doar 29 de ani, a anunțat un purtător de cuvânt al familiei pe Instagram. Cauza morții nu a fost dezvăluită. ”Viața ei a fost definită de grație, scop și putere”, se arată în mesajul familiei, care subliniază impactul umanitar și artistic pe care l-a avut DePrince.

Balerina Michaela Mabinty DePrince a încetat din viață la doar 29 de ani

Născută în Sierra Leone sub numele de Mabinty Bangura, Michaela Mabinty DePrince a trăit o copilărie marcată de suferință. După ce și-a pierdut ambii părinți în timpul războiului civil, a fost trimisă la un orfelinat la doar trei ani.

Aici, a fost maltratată și subnutrită, fiind discriminată pentru că suferea de vitiligo. Balerina povestea că, din cauza afecțiunii sale de piele, a primit cele mai puține resurse, fiind tratată ca ultimul copil din orfelinat.

Într-un moment de disperare, a fost nevoită să meargă desculță kilometri întregi pentru a scăpa din calea războiului, ajungând la o tabără de refugiați. În 1999, viața ei a luat o întorsătură dramatică atunci când a fost adoptată de o familie americană, împreună cu o altă fată din orfelinat, Mia.

Mutată în Statele Unite, Michaela a început să-și urmeze pasiunea pentru balet, pe care o dezvoltase încă din copilărie, după ce văzuse o imagine cu o balerină într-o revistă. Deși întâmpinase respingere și rasism, a continuat să lupte pentru visul său.

A dansat cu Beyonce

Michaela Mabinty DePrince și-a făcut un nume în lumea baletului, urcând pe cele mai mari scene ale lumii. După ce a fost respinsă inițial pe motive de rasă, ea a continuat să studieze la școli de prestigiu, printre care Rock School for Dance Education și Jacqueline Kennedy Onassis School of Ballet.

La doar 17 ani, a apărut în documentarul ”First Position”, iar cariera sa a înflorit. În 2012, a dansat în Africa de Sud în primul său balet complet, iar un an mai târziu s-a alăturat Baletului Național Olandez.

Publicul larg o recunoaște probabil din apariția sa în proiectul ”Lemonade” al lui Beyonce, unde a strălucit într-un tutu de epocă. În 2021, s-a alăturat Boston Ballet, unde a continuat să impresioneze cu performanțele sale, dar și să vorbească deschis despre provocările pe care le-au întâmpinat dansatorii de culoare.

Citește și Prințul Harry a făcut-o de râs pe Meghan Markle la concertul lui Beyonce. Milioane de oameni l-au văzut!

”A fost o sursă de inspirație pentru mulți”

Deși cariera sa s-a încheiat brusc și prea devreme, Michaela Mabinty DePrince și-a lăsat amprenta nu doar pe scenă, ci și în lumea umanitară.

A fost o susținătoare a diversității în balet și a pledat pentru drepturile copiilor afectați de război, dorind să deschidă o școală de dans în Sierra Leone.

Familia ei a cerut ca, în loc de flori, oamenii să facă donații către War Child, o organizație care sprijină copiii din zonele de conflict, cauza pe care îndrăgita balerină o susținuse.

”Michaela a fost o sursă de inspirație pentru mulți, arătând că frumusețea poate înflori chiar și din cele mai întunecate locuri.”, a transmis, Mia DePrince, sora regretatei balerine.

Citește și A murit Sonia Iovan, prima gimnastă din România care a obținut o medalie olimpică!